Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Από τη ρατσιστική βλακεία στα "γεωπολιτικά χαρακτηριστικά"

Και ξαφνικά η Νέα Δημοκρατία ανακάλυψε πως για τη σημαντική αύξηση των προσφυγικών/μεταναστευτικών ροών προς την Ελλάδα που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα τα αίτια έχουν να κάνουν με «γεωπολιτικά χαρακτηριστικά»

Και ξαφνικά η Νέα Δημοκρατία ανακάλυψε πως για τη σημαντική αύξηση των προσφυγικών/μεταναστευτικών ροών προς την Ελλάδα που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα τα αίτια έχουν να κάνουν με «γεωπολιτικά χαρακτηριστικά», καθώς και πως «η αντιμετώπιση ξεπερνά τις δυνατότητες της Ελλάδας, όπως άλλωστε και της κάθε χώρας ξεχωριστά».

Αυτά ακούσαμε να μας λέει ο Γιώργος Κουμουτσάκος ξεχνώντας τη ρητορική του κόμματός του που όσο βρισκόταν στην αντιπολίτευση προσπαθούσε να μας πείσει πως τα προηγούμενα χρόνια έφταιγε η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, που ευνοούσε την ανεξέλεγκτη εισροή «λαθρομεταναστών» στη χώρα.

Ήταν, βλέπεις, εκείνα τα χρόνια που το ξεχαρβαλωμένο κράτος της Αριστεράς αδυνατούσε να ελέγξει τα σύνορα της χώρας και αφού οι «λάθρο» μάθαιναν πως η Ελλάδα είναι ξέφραγο αμπέλι, αντί να κάτσουν στη χώρα τους και να πολεμήσουν έρχονταν για να μας αλλοιώσουν τον πολιτισμό.

«Όποιος ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ για να τον στηρίξει έμπρακτα, να πάρει και έναν λαθρομετανάστη σπίτι του. Ψήφος ΣΥΡΙΖΑ, μπόνους λαθρομετανάστης» έγραφε στο Τwitter ο σημερινός βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Θάνος Πλεύρης. «Καλώ τους δημάρχους του ΣΥΡΙΖΑ, να ακούσουν την έκκληση της υπουργού τους και να πάρουν τους λαθρομετανάστες στους δήμους τους» συμπλήρωνε o σημερινός υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, σε μια προσπάθεια να ξεπεράσει τον Θ. Πλεύρη σε ρατσισμό και ξενοφοβία.

Και κάπως έτσι κυλούσε ο καιρός στο εσωτερικό της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης που αντιμετώπιζε με όρους επικίνδυνης γραφικότητας τις κατά περιόδους αυξητικές προσφυγικές ροές προς την Ελλάδα. Και κάπως έτσι κάποιοι έχτισαν την πολιτική τους καριέρα πουλώντας ξενοφοβία και παραμύθια με αδιαπέραστα θαλάσσια σύνορα και ναρκοπέδια στον Έβρο. Και κάπως έτσι κάποιοι κατάφεραν να προσελκύσουν το πολιτικό ακροατήριο της Χ.Α. μοιράζοντας ανέξοδα κατηγορίες στην τότε κυβέρνηση και υποσχόμενοι κλειστά σύνορα και fast track επιστροφές των ανεπιθύμητων στις χώρες τους.

Και κάπως έτσι κατάφεραν να μπουν στα υπουργικά γραφεία και να αναλάβουν να διαχειριστούν όλα όσα οι προηγούμενοι αδυνατούσαν να αντιμετωπίσουν. Και τότε, αφού προσγειώθηκαν απότομα στην πραγματικότητα, ήρθαν και ανακάλυψαν τα «γεωπολιτικά χαρακτηριστικά» της κρίσης και τις περιορισμένες «δυνατότητες της Ελλάδας».

Πολύ πιθανόν σε λίγες ημέρες να ανακαλύψουν τα αδιέξοδα των στοιβαγμένων ανθρώπων της Μόριας -για τους οποίους είναι υπεύθυνοι όσο υπεύθυνη ήταν και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ- και πολύ πιθανόν να αντιληφθούν πως κάποια προβλήματα είναι πολύ μεγαλύτερα της ρατσιστικής βλακείας κάποιων στελεχών τους.

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Κωμωδία

Η αλήθεια είναι ότι περιμένουμε με εξαιρετικό ενδιαφέρον το πόρισμα της Προανακριτικής. Γιατί, αν τελικά η πλειοψηφία Ν.Δ. και ΚΙΝ.ΑΛΛ. αποφασίσει ότι ο Δ. Παπαγγελόπουλος είναι ύποπτος τελέσεως του αδικήματος της ηθικής αυτουργίας, θα πρέπει να μας εξηγήσουν σε ποιο ακριβώς αδίκημα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις