Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Λαϊκισμός και... χαριτωμενιά

Το ενδιαφέρον των γερμανικών μέσων ενημέρωσης για την επίσκεψη Μητσοτάκη στο Βερολίνο ήταν περιορισμένο. Πρωτίστως επειδή η Ελλάδα έχει εξαφανιστεί εδώ και πάνω από ένα χρόνο από τα πρωτοσέλιδα,...

Το ενδιαφέρον των γερμανικών μέσων ενημέρωσης για την επίσκεψη Μητσοτάκη στο Βερολίνο ήταν περιορισμένο. Πρωτίστως επειδή η Ελλάδα έχει εξαφανιστεί εδώ και πάνω από ένα χρόνο από τα πρωτοσέλιδα, καθώς οι Γερμανοί θεώρησαν ότι έχει βγει από την κρίση.

Δευτερευόντως επειδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας συντηρητικός πρωθυπουργός, όπως πολλοί άλλοι στην Ευρώπη, και δεν κάνει ενδιαφέρον... κοντράστ με την καγκελάριο Μέρκελ.

Ωστόσο, η λαϊκίστικη δεξιά "Bild" δεν απέφυγε να χύσει πάλι το δηλητήριό της με τον αγαπημένο της τρόπο να απευθύνεται στα χαμηλότερα ένστικτα των αναγνωστών της.

Δημοσίευσε, λοιπόν, μια σειρά φωτογραφίες με τον Έλληνα πρωθυπουργό στις παραλίες και τον... χαριτωμένο τίτλο “έτσι γεμίζει δύναμη ο Μητσοτάκης για την επίσκεψή του στη Μέρκελ”.

Το υπόγειο μήνυμα ήταν: “Κοιτάξτε, ο Έλληνας πρωθυπουργός, όπως και οι συμπατριώτες του, λιάζεται και μετά έρχεται στο Βερολίνο να αντιμετωπίσει τη δικιά μας”.

Καθώς, ως βαθιά συστημική συντηρητική εφημερίδα, δεν είχε από κάπου αλλού να πιαστεί για να χλευάσει -ούτε τα πλεονάσματα διαπραγματεύτηκε ο Μητσοτάκης ούτε σε κάποιο φιλεργατικό μέτρο προχώρησε ούτε μια κουβέντα αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες ψέλλισε, τίποτα από όλα αυτά που ανεβάζουν την "Bild" στα κεραμίδια-, είπε να ασχοληθεί με “τις ασυνήθιστες για πολιτικό γυμνόστηθες φωτογραφίες” του.

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Όλες οι Ειδήσεις