Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Τα "αιρ κοντίσιον" της Ν.Δ.

Επικρίνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ ο Θ. Ρουσόπουλος είπε στον ΣΚΑΪ: "Κάποτε κατηγορούσε τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ γιατί δεν είχαν αιρκοντίσιον για την Αμυγδαλέζα".

Μάλλον δεν θυμάται καλά ότι η Αμυγδαλέζα ήταν κέντρο κράτησης όπου στοιβάζονταν μετανάστες, ακόμα και μωρά παιδιά, υπό άθλιες συνθήκες και ελλιπή ιατρική φροντίδα.

Τέσσερις άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους, ακόμα και ένας 24χρονος, ενώ η χώρα μας είχε καταδικαστεί επανειλημμένα από τα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τις απάνθρωπες συνθήκες κράτησης. Μόνο για αιρκοντίσιον δεν μίλαγε τότε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κατήγγελλε το "σύγχρονο Νταχάου" όπου η Ν.Δ. είχε φυλακίσει τους ανθρώπους.

Υπήρχε όμως πραγματικά κάποιος που μίλαγε για αιρ κοντίσιον... Μόνο που δεν ήταν ΣΥΡΙΖΑ...

Ήταν ο τότε εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ., Κώστας Καραγκούνης στην ΕΡΤ1 που προσπαθούσε να απολογηθεί και περιέγραφε ως ιδανικές τις συνθήκες στην Αμυγδαλέζα, που είχαν ακόμα και «αιρ κοντίσιον»...

ΚΑΤ. ΜΠΡ.

 

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Πολυτεχνείο

Η σημερινή ημέρα ανήκει δικαιωματικά στη μνήμη της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Αυτής της εξέγερσης των νέων ανθρώπων που αμφισβήτησαν «τη βία ως στοιχείο εξαναγκασμού» και ύψωσαν τη φωνή τους για Ελευθερία και Δημοκρατία.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο