Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

"Γαλάζιες" αλχημείες με τους μετακλητούς

Κατασκευασμένο το ποσό μισθοδοσίας στη Γενική Γραμματεία του Πρωθυπουργού

Για εντυπώσεις με το χιλιοπαιγμένο έργο των μετακλητών, με την αγαστή συνεργασία αυτή τη φορά του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, κάνουν λόγο κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το έγγραφο που κυκλοφόρησε με το κόστος των μετακλητών υπαλλήλων την τετραετία του ΣΥΡΙΖΑ, μετά απο σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Μάλιστα, το ποσό των 17 εκατ. ευρώ για τη μισθοδοσία των μετακλητών, που διακινεί ο αρμόδιος υπουργός κ. Γεραπετρίτης, είναι πλήρως κατασκευασμένο, καθώς περιλαμβάνει τη μισθοδοσία του συνόλου των μόνιμων και μετακλητών υπαλλήλων που υπηρετούν στη Γενική Γραμματεία του Πρωθυπουργού.

Με τον ίδιο τρόπο επικαλούνται τη συνολική μισθολογική δαπάνη των υπουργών που υπάγονταν στον πρωθυπουργό χωρίς να γίνεται διάκριση μεταξύ των μετακλητών και των μόνιμων υπαλλήλων που υπηρετούν με απόσπαση!

Για τον λόγο αυτόν, κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζουν συνολικά στον κ. Γεραπετρίτη και τη Ν.Δ. πως:

1. “Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτή που προχώρησε στην πλήρη καταχώριση των πάσης φύσεως μετακλητών στην απογραφή βάζοντας τέρμα στις μακροχρόνιες πρακτικές αδιαφάνειας των κυβερνήσεων Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ”.

2. “Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτή που προχώρησε στη μείωση των αποδοχών των μετακλητών μέσω της ένταξής τους στο ενιαίο μισθολόγιο”.

3. “Στο έγγραφο που φέρεται να έχει διαβιβάσει ο υπουργός Εσωτερικών γίνεται αναφορά στη συνολική μισθολογική δαπάνη χωρίς να διαχωρίζεται το κόστος των μετακλητών από τους μόνιμους υπαλλήλους που υπηρετούν στη Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού. Αλήθεια, μετακλητοί υπάλληλοι είναι οι μόνιμοι υπάλληλοι που υπηρετούν επί σειρά ετών στη διαχείριση του Μεγάρου Μαξίμου; Ο ΣΥΡΙΖΑ τους διόρισε;”.

4. “Ομοίως γίνεται αναφορά στη συνολική μισθολογική δαπάνη των υπουργών που υπάγονταν στον πρωθυπουργό χωρίς να γίνεται διάκριση μεταξύ των μετακλητών και των μόνιμων υπαλλήλων που υπηρετούν με απόσπαση. Ας εξηγήσει κάποιος σε όσους δυσκολεύονται να το κατανοήσουν ότι οι μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι πληρώνονται ούτως ή άλλως από τον κρατικό προϋπολογισμό και η απόσπασή τους δεν προκαλεί περαιτέρω επιβάρυνση”.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν "η μόνη κυβέρνηση που επέβαλε την πλήρη διαφάνεια και προχώρησε στον εξορθολογισμό του αριθμού και των αποδοχών των μετακλητών", καταλήγουν οι ίδιοι κύκλοι.

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Κωμωδία

Η αλήθεια είναι ότι περιμένουμε με εξαιρετικό ενδιαφέρον το πόρισμα της Προανακριτικής. Γιατί, αν τελικά η πλειοψηφία Ν.Δ. και ΚΙΝ.ΑΛΛ. αποφασίσει ότι ο Δ. Παπαγγελόπουλος είναι ύποπτος τελέσεως του αδικήματος της ηθικής αυτουργίας, θα πρέπει να μας εξηγήσουν σε ποιο ακριβώς αδίκημα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις