Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Η ερώτηση της ΑΥΓΗΣ στον Αλέξη Τσίπρα για τα εργασιακά (Video)

EUROKINISSI

«Επιβάλλουν μνημονιακή πολιτική στα εργασιακά, χωρίς μνημόνιο» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας εκφράζοντας την πλήρη αντίθεση του με το γκρέμισμα όλων των προστατευτικών ρυθμίσεων που με κόπο είχε πετύχει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η ερώτηση της ΑΥΓΗΣ στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά την συνέντευξη τύπου στο Βελίδειο αφορούσε τα εργασιακά δικαιώματα που καταστρατηγούνται στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

«Μεταξύ άλλων στο νέο αναπτυξιακό προβλέπεται μια σειρά εξαιρέσεων για την εφαρμογή των ΣΣΕ και από τα κυβερνητικά στελέχη να επιχειρηματολογούν ότι αυτό θα ενισχύσει επιχειρήσεις με οικονομικά προβλήματα και στο τέλος θα είναι μια θετική εξέλιξη και για τους εργαζόμενους γιατί εσείς θεωρείται ότι αυτό είναι «επιστροφή στην μνημονιακή λογική και πρόκειται για ένα «νομοσχέδιο κόλαφο» όπως είπατε στην ομιλία σας;

Η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα:

"Μέσα σε δύο μήνες όλη την προσπάθεια που κάναμε στην εποχή των μνημονίων για να επαναφέρουμε την εργασιακή κανονικότητα στην εργασία, τις ΣΣΕ, την επεκτασιμότητα, να δημιουργήσουμε όρους και πλαίσια κανονικότητας στις εργασιακές σχέσεις, να ενισχύσουμε το ΣΕΠΕ να καταγράφονται οι υπερωρίες, όλα αυτά γκρεμίζονται μέσα σε λίγους μήνες, κατ' εντολή του ΣΕΒ."

"Με τελευταίο κρούσμα το ότι πήραν πίσω την νομοθέτηση της υποχρέωσης από την πλευρά των εργοδοτών της αιτιολογημένης απόλυσης καθώς και όσα έχουν προαναγγείλει ότι θα υλοποιήσουν. Δυστυχώς θα οδηγηθούμε σε ένα πλαίσιο που ήταν ο πυρήνας της μνημονιακής πολιτικής χωρίς πλέον να υπάρχει μνημόνιο απλά υπάρχει η επεφρασμένη βούληση του ΣΕΒ και η απόλυτη αποδοχή της Ν.Δ. και του Κυρ. Μητσοτάκη ενός ακραία νεοφιλελεύθερου μοντέλου."

"Έτσι αποδεικνύεται ότι τελικά τα μνημόνια αποτέλεσαν ένα μέσο προκειμένου να εφαρμοστεί μια πολιτική που ήταν στον πυρήνα κάποιων πολιτικών δυνάμεων στην Ελλάδα γιατί ξαναγυρνάμε σε αυτές τις πολιτικές χωρίς πλέον μνημόνια."

"Μπορεί αυτή τη στιγμή να μην είναι τόσο κατανοητά αλλά πολύ σύντομα θα τα νοιώσει ο μέσος εργαζόμενος διότι αυτό θα οδηγήσει σε μία ασυδοσία στον χώρο της εργασίας, μία συμπίεση των μισθών και πολύ σύντομα η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζόμενων θα το καταλάβει αυτό."

"Εδώ θα είναι ένα ιδεολογικό και πρακτικό σημείο που η διαφορά στρατηγικής στον τομέα της εργασίας, του νεοφιλελευθερισμού με την δική μας την προοδευτική συγκρούονται κάθετα. Διότι εμείς θεωρούμε την προστασία της εργασίας, προϋπόθεση για την δίκαιη ανάπτυξη."

Συντάκτης: avgi.gr

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η πολιτική της κυβέρνησης και η άλλη λογική

Η πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη απέναντι στη σοβαρή οικονομική κρίση του κορωνοϊού έχει συγκεκριμένο πρόσημο. Δεν είναι μια πολιτική που επιδιώκει τη στήριξη της κοινωνίας, αλλά μια πολιτική που επιδιώκει τη στήριξη των ισχυρών συμφερόντων.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις