Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Χρ. Σπίρτζης: Η ΝΔ δεν θέλει ένα σύγχρονο ΒΟΑΚ

"Το πραγματικό σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι ένας σύγχρονος αυτοκινητόδρομος, αλλά ένας δρόμος με μία λωρίδα ανά κατεύθυνση χωρίς διαχωριστική νησίδα" τόνισε ο πρώην Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, ζητώντας από τη Νέα Δημοκρατία να απαντήσει με βάση ποιες μετρήσεις και ποιες μελέτες μπορεί να μιλά για έναν σύγχρονο οδικό άξονα στην Κρήτη.

Ο πρώην υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, απάντησε στις χθεσινές δηλώσεις του υφυπουργού Γιάννη Κεφαλογιάννη στο Ράδιο Κρήτη και οι οποίες προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων καθώς αναφέρθηκε σε "έναν Βόρειο Οδικό Άξονα από το μηδέν, με βασική χάραξη από τα Χανιά ως τον Άγιο Νικόλαο με διόδια" λέγοντας χαρακτηριστικά "να σπάσουμε τα ταμπού με τα διόδια"

Όπως τόνισε ο κ. Σπίρτζης, «είναι να γελάει κανείς με την όλη επιχειρηματολογία της Νέας Δημοκρατίας και να λυπάται για τον σχεδιασμό της κυβέρνησης», ενώ παράλληλα έκανε σαφές πως όλα εκείνα που υποστηρίζει το Υπουργείο Υποδομών ότι είναι «σκίτσα» είναι οι βασικές προϋποθέσεις που θέτουν η νομοθεσία, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι Ευρωπαϊκές Τράπεζες προκειμένου να προχωρήσει ένα δημόσιο έργο. 

Ο Χρήστος Σπίρτζης κατηγόρησε τη διοίκηση του Υπουργείου για πλήρη άγνοια επί των διαδικασιών, υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος ως Υπουργός, από το 2015 προχώρησε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να φέρει σε ωριμότητα το έργο, αλλά και για να διευθετήσει όσα ζητήματα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί εδώ και χρόνια.

«Φέραμε σε μία πάρα πολύ μεγάλη ωριμότητα για να ξεκινήσουν οι διαγωνισμοί» τόνισε ο κ. Σπίρζης προσθέτοντας ότι «αν γίνει έργο με έναν διαγωνισμό να με πάρετε να μου το πείτε, εκτός κι αν η Νέα Δημοκρατία δεν σχεδιάζει αυτοκινητόδρομο, αλλά σχεδιάζει μόνο κάποιες βελτιώσεις στο υφιστάμενο δίκτυο». 

Ο Χρήστος Σπίρτζης διευκρίνισε ότι επί των ημερών του ολοκληρώθηκαν οι σχετικές μετρήσεις, τα μοντέλα σε σχέση με το μεταφορικό βάρος που υπάρχει στον Βόρειο Οδικό Άξονα και είχαν δρομολογηθεί τρεις διαφορετικές λύσεις.

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η πολιτική της κυβέρνησης και η άλλη λογική

Η πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη απέναντι στη σοβαρή οικονομική κρίση του κορωνοϊού έχει συγκεκριμένο πρόσημο. Δεν είναι μια πολιτική που επιδιώκει τη στήριξη της κοινωνίας, αλλά μια πολιτική που επιδιώκει τη στήριξη των ισχυρών συμφερόντων.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις