Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Επισημάνσεις του Αγγελου Τσέκερη

Η Μαριάννα Βαριδινογιάννη παρακολουθεί τις πρόβες των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 2.500 χρόνια από τη ναυμαχία της Σαλαμίνας

Αφού ο Μητσοτάκης μας εξήγησε ότι το 90% όσων έρχονται στα νησιά είναι κακόβουλοι λαθρομετανάστες που θέλουν να μας φορτωθούν στην πλάτη, πήγε στις Βρυξέλλες και ζήτησε ανθρωπιστική αλληλεγγύη. Λογικό.

Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στα 4.000 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα που πρέπει να αγκαλιάσει η Ευρώπη γιατί πάνω απ’ όλα είμαστε άνθρωποι.

Αφού τέλος πάντων δεν καταφέραμε να τα πυροβολήσουμε στα σύνορα, όπως ζήταγε ο Πλεύρης.

Εν τω μεταξύ, για 100 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα που είναι να αγκαλιάσει η Πεντέλη, η τοπική ΟΝΝΕΔ ζητούσε τρεις μηχανοκίνητες μεραρχίες της αστυνομίας και μία μονάδα αντιμετώπισης μικροβιολογικού πολέμου.

Και περιέγραφε το χάος που θα επικρατήσει στην περιοχή με καθημερινές ταραχές, λεηλασίες, έκρηξη της εγκληματικότητας και διάλυση του εκπαιδευτικού συστήματος.

Ηταν τόσο παραστατική η ανακοίνωση, που λένε να τη γυρίσουν και ταινία. Θα λέγεται “Απόδραση από τη Νέα Πεντέλη”.

Τελικά αποκεφαλίστηκε η πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης. Τώρα κάθεται και σκίζει όλες τις σέλφι που έχει βγάλει με τον Μητσοτάκη.

Τι να κάνουμε, μόνο με τη διεθνή αξιοπιστία της χώρας μπορεί να αντιμετωπιστεί η προσφυγική κρίση.

Είναι όμως και η Ε.Ε. πολύ αξιόπιστη. Αφού βάλανε πρώτα τον Ζάεφ να παλέψει με όλους τους Βορειομακεδοναράδες για να περάσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, τώρα του λένε ότι δεν γίνεται να προχωρήσει η ένταξη και να περάσει κάποια άλλη στιγμή.

Σοβαρά πράγματα. Μιλάμε για Οδικό Χάρτη, όχι αηδίες.

Τόση αξιοπιστία είχαμε να δούμε από τότε που δώσανε στον Χίτλερ να φάει την Τσεχολοβακία για να ηρεμήσει.

Βάζει, λέει, βέτο ο Μακρόν. Προφανώς φοβάται ότι θα κατακλυστούν οι ευρωπαϊκές αγορές με βορειομακεδονικό καμαμπέρ και μποζολέ νουβό.

Και Σατό Καβάνταρσι Ντεμίρ Καπιτζά Γκραν Κρου Κλασέ.

Ισως τον φοβίζει και ο ανταγωνισμός της βορειομακεδονικής αυτοκινητοβιομηχανίας και αεροναυπηγικής.

Στη σύνοδο κορυφής, πάντως, γκρίνιαζε ότι πάμε και βάζουμε στην Ε.Ε. διάφορους αραπάδες και μας χαλάνε το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Τελικά το έσωσε η φινλανδική προεδρία, που πρότεινε να μπει στην κοινή δήλωση μια διατύπωση που να λέει ότι «τα κράτη - μέλη καλωσορίζουν την πρόθεσή τους να επανεξετάσουν τους όρους αναφοράς που θα καθορίσουν τον τρόπο με τον οποίο θα διαπιστωθεί ικανοποιητική πρόοδος που θα αξιολογηθεί κάποια άλλη φορά».

Και όλοι έφυγαν ικανοποιημένοι.

Καραγκιοζιλίκια. Ευτυχώς παραμένει σοβαρό μαγαζί το ΝΑΤΟ.

Αν σκεφτείς ότι ο ισχυρότερος εκεί μέσα είναι ο Τραμπ και ο δεύτερος ισχυρότερος είναι ο Ερντογάν.

Και μόνο ότι κάθονται και ξεκατινιάζονται κάθε βράδυ στο τουίτερ, είναι ενδεικτικό της σταθερότητας που διέπει τις διεθνείς ισορροπίες.

Στη στήριξη του ντελίβερι φαγητού, των υπηρεσιών κούριερ και των εξορύξεων στοχεύει ο νέος αναπτυξιακός νόμος.

Αυτό σημαίνει συνεκτικό σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Ευτυχώς που ήρθαν οι άριστοι και αποκτήσαμε στρατηγικό σχεδιασμό, γιατί οι μαδούροι, ήταν αδύνατον να κατανοήσουν τη συνάφεια ανάμεσα στη μεταφορά φαγητού και τις εξορύξεις.

Το κλειδί είναι να καταλάβεις ότι η ανάπτυξη ενός στρατηγικού κλάδου, όπως το ντελίβερι, θα συμπαρασύρει και άλλους παραγωγικούς τομείς της οικονομίας.

Πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα ονομάζεται αυτό. Τα εξήγησε και ο Άδωνις στη Βουλή.

Στον αναπτυξιακό νόμο προβλέπεται επίσης η επιδότηση τηλεοπτικών καναλιών και πρακτορείων διανομής Τύπου. Πάλι θα οργιάσει ο υγιής ανταγωνισμός.

Επίσης καταργείται το υποχρεωτικό των ονομαστικών μετοχών στα ΜΜΕ. Με το επιχείρημα ότι, αν έρθει κανένας πολυεθνικός μιντιακός κολοσσός να αγοράσει κανάλι, είναι αγένεια να του ζητάμε ονομαστικό κατάλογο μετόχων.

Πολύ περισσότερο μάλιστα αν έρθουν τίποτα μαφιόζοι που θέλουν να ξεπλύνουν χρήματα.

Τέλος, πολύ σημαντική είναι και η διάταξη που απαλλάσσει αναδρομικά δημάρχους της Ν.Δ. για απευθείας αναθέσεις έργων ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ χωρίς να έχει συγκληθεί το δημοτικό συμβούλιο.

«Διά περιφοράς» ονομάζεται αυτό. Για κάποιον εντελώς αδιευκρίνιστο λόγο.

Είναι καθαρά θέμα ορισμού άλλωστε. Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου π.χ. το ονομάζει «συνεδριάσεις μαϊμού».

Θα δώσει μεγάλη αναπτυξιακή ώθηση πάντως αυτό το μέτρο. Όπως επίσης η δημιουργία δύο επιπλέον θέσεων μετακλητών στην προεδρία της κυβέρνησης, στις ήδη υφιστάμενες 520.

Όλοι οι καλοί χωράνε. Μην αφήνουμε και κενά στο επιτελικό κράτος.

Σε άλλα νέα, 4.000 αιτήσεις το πρώτο 24ωρο είχε η πλατφόρμα Εξοικονομώ ΣΥΡΙΖΑ Κατ’ Οίκον.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Στουρνάρας μαινόμενος

Ο κεντρικός μας τραπεζίτης Γ. Στουρνάρας βγήκε χθες στο πρακτορείο Bloomberg και είπε ότι χρειάζονται συντονισμένα μέτρα δημοσιονομικής τόνωσης των οικονομιών, διότι αλλιώς η Ευρώπη θα βρεθεί ξανά αντιμέτωπη με μια σοβαρή κρίση χρέους.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις