Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Συμμαχία για ένα προοδευτικό ΤΕΕ: Τροπολογία πραξικόπημα της ΝΔ στις εκλογές του ΤΕΕ

"Η Νέα Δημοκρατία παρεμβαίνει στις εκλογές του ΤΕΕ μία βδομάδα πριν τη διεξαγωγή τους!" αναφέρει σε ανακοίνωση της η Συμμαχία για ένα προοοδευτικό ΤΕΕ. Επισημαίνει ότι "με τροπολογία που κατατέθηκε στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο που συζητιέται σήμερα στη Βουλή, ρυθμίζουν εκλογικά θέματα την τελευταία στιγμή, χωρίς μάλιστα να έχει προηγηθεί οποιαδήποτε σχετική απόφαση της αντιπροσωπείας του ΤΕΕ"

Ανακοίνωση για σχετικά με την τροπολογία της κυβέρνησης ΝΔ, εξέδωσε η Συμμαχία για ένα προοδευτικό ΤΕΕ. Με την τροπολογία της τελευταίας στιγμής που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για τον Αναπτυξιακό Νόμο, επηρεάζουν ζητήματα της διαδικασίας εκλογών του ΤΕΕ που είναι προγραμματισμένες για την επόμενη Κυριακή 3 Νοεμβρίου. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η Νέα Δημοκρατία παρεμβαίνει στις εκλογές του ΤΕΕ μία βδομάδα πριν τη διεξαγωγή τους! Με τροπολογία που κατατέθηκε στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο που συζητιέται σήμερα στη Βουλή, ρυθμίζουν εκλογικά θέματα την τελευταία στιγμή, χωρίς μάλιστα να έχει προηγηθεί οποιαδήποτε σχετική απόφαση της αντιπροσωπείας του ΤΕΕ.

Συγκεκριμένα, η τροπολογία περιλαμβάνει

την αύξηση της θητείας του ΤΕΕ σε 4 χρόνια (από 3 χρόνια σήμερα)

την αύξηση σε 50 των αριθμών εγγεγραμμένων (από 25 σήμερα) για τη δημιουργία εκλογικού τμήματος.

Προχωρούν δηλαδή σε μείωση των εκλογικών τμημάτων στη χώρα και μάλιστα κυρίως σε νησιωτικές και μικρές περιοχές, αποκλείοντας ουσιαστικά μηχανικούς από την εκλογική διαδικασία!

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του ΤΕΕ που συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Και αυτό σε συνέχεια των πρόσφατων αποφάσεων της Κυβέρνησης, οι οποίες διαλύουν τα διπλώματά μας αναγνωρίζοντας τα κολέγια.

Είναι σαφές ότι όλα γίνονται κατόπιν παραγγελίας της ΔΚΜ και του Στασινού.

Στόχος είναι η περαιτέρω απαξίωση του ΤΕΕ, ώστε αυτό να είναι μια μονοπρόσωπη σφραγίδα διεκπεραίωσης οικονομικών deals με εταιρείες και συμφέροντα, χωρίς έλεγχο, χωρίς δυνατότητα παρέμβασης.

Το αναπτυξιακό νομοσχέδιο νόμος είναι κόλαφος για τους μηχανικούς.

Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν στη συγκέντρωση των εργαζομένων αύριο στις 5μμ στο Σύνταγμα.

Το ΤΕΕ έχει ήδη πάρει σχετική απόφαση για συμμετοχή στη συγκέντρωση των εργαζομένων αύριο στις 5μμ στο Σύνταγμα , με αρχική πρόθεση την αντίθεση στην αναγνώριση των κολεγίων. Σήμερα, το κάλεσμα μετατρέπεται σε ένα προσκλητήριο υπεράσπισης του φορέα μας.

Παράλληλα, καλούμε σε έκτακτη συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ, ώστε να πάρουν θέση όλες οι παρατάξεις και να υπάρξει οργανωμένη αντίδραση απέναντι στα σχέδια της Νέας Δημοκρατίας και της ΔΚΜ.

Το ΤΕΕ είναι προβληματικό και ήδη αρκετά αποξενωμένο από τους μηχανικούς . Η λύση όμως βρίσκεται στις ζωντανές διαδικασίες του και όχι η διάλυσή του.

Αν η στάση του προέδρου του ΤΕΕ για τα κολέγια όλο αυτό το διάστημα είναι προσχηματική , η στάση του τώρα για το πραξικόπημα στο ΤΕΕ θα μείνει στην ιστορία ως εγκληματική. Είναι ο θύτης.

Με τι αντάλλαγμα άραγε?

ΣΥΜΜΑΧΙΑ για ένα ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ ΤΕΕ ΡΠΜ/Οικολόγοι Μηχανικοί/Συνεργαζόμενοι

 

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Το μίσος τούς τραβάει στον πάτο

Αν η Ν.Δ. δεν είχε επενδύσει, ως αντιπολίτευση, τόσο μίσος στο προσφυγικό, αν δεν είχε αγκαλιάσει όλα τα έξαλλα ακροδεξιά στοιχεία, αν δεν είχε βγει στα κεραμίδια για τα ξέφραγα αμπέλια, δεν θα είχε προσαράξει τόσο δραματικά στο προσφυγικό.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις