Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ραγκούσης σε Ν.Δ.: Γιατί δεν ψηφίζετε να μην παραγράφονται τα αδικήματα δωροδοκίας υπουργών; (Video)

«Γιατί δεν ψηφίζετε στην αναθεώρηση του Συντάγματος την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλ. Τσίπρα να μην παραγράφονται τα αδικήματα δωροδοκίας των υπουργών;» ρώτησε πολλές φορές τη Ν.Δ. και τους εκπροσώπους της στο πάνελ του ΣΚΑΙ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης. Απάντηση όμως δεν πήρε.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι είναι η συγκεκριμένη διάταξη βρίσκεται στις αναθεωρητέες στην Συνταγματική Αναθεώρηση και πρέπει να ψηφιστεί τώρα.

«Γιατί δεν ψηφίζετε την ερμηνευτική δήλωση στο Σύνταγμα που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ που θα λέει ότι όταν τα παίρνει ο υπουργός αυτό δεν εμπίπτει στα καθήκοντά του;» ρώτησε ο Γιάννης Ραγκούσης τόσο τον αν. υπουργός Εργασίας Ν. Μηταράκη, όσο και τον βουλευτή της Ν.Δ. Κ. Γκιουλέκα.

«Γιατί δεν το ψηφίζει η Ν.Δ.; Ο κ. Μητσοτάκης; Γιατί η κ. Μπακογιάννη όταν άκουσε αυτήν την ερμηνευτική δήλωση στην Επιτροπή να μην τα παίρνουν οι πολιτικοί, αντέδρασε με τέτοιο έντονο τρόπο;» το επανέφερε στην συζήτηση.

Να ρωτήσετε τον κ. Μητσοτάκη γιατί δεν την ψηφίζει η Ν.Δ. τή τη στιγμή που μπορεί να βάλει αυτή την ερμηνευτική δήλωση που προτείνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με την επιστολή του Αλέξης Τσίπρας, στο Σύνταγμα και να μην παραγράφονται τα αδικήματα δωροδοκίας υπουργών επέμεινε ο Γ. Ραγκούσης χωρίς να λαμβάνει καμία επί της ουσίας, απάντηση.

Και κλείνοντας επανέλαβε άλλη μια φορά: "Αν θέλει ο κ. Μητσοτάκης και η Ν.Δ. μπορεί να συμπεριληφθεί στο Σύνταγμα η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα και της Κ.Ο. σύμφωνα με την οποία να υπάρξει ερμηνευτική  που θα λέει ότι όταν ο υπουργός δωροδοκείται αυτό δεν εμπίπτει στα κυβερνητικά καθήκοντα και αντιμετωπίζεται όπως η δωροδοκία για όποιον Έλληνα πολίτη. Αυτό δεν θέλει ο κ. Μητσοτάκης να ψηφιστεί και χθες η Ντόρα Μπακογιάννη που το άκουσε πετάχτηκε στο ταβάνι" 

"Ή τώρα ή ποτέ. Αν δεν το ψηφίσουν τώρα που είναι η Συνταγματική Αναθεώρηση μετά από 10 χρόνια πάλι και αν".

Κατ. Μπρ.

 

Διαβάστε επίσης:

Αλ. Τσίπρας: Μην παραγράψτε τα αδικήματα υπουργών για τη Novartis

 

Ν.Δ., ΚΙΝ.ΑΛΛ. θέλουν να παραγράφεται άμεσα η δωροδοκία υπουργών

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Με τη λίστα Πέτσα παρά πόδα

Δεν είναι καλά τα πράγματα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Οι προγνώσεις για την πορεία της οικονομίας και την ανεργία θυμίζουν τις χειρότερες ημέρες των χειρότερων Μνημονίων. Και αυτό είναι κάτι που θα φανεί από το φθινόπωρο, καθώς ο τουρισμός καταρρέει και τα μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας έχουν αποτύχει ολοκληρωτικά.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις