Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Απέτυχε το ρατσιστικό μπάρμπεκιου

«Αραία - αραία να φαινόμαστε καμιά πενηνταρέα». Αυτή η παλιά ρήση πάει «γάντι» στη συμμετοχή που είχε το ρατσιστικό μπάρμπεκιου που διοργάνωσε η εθνικιστική οργάνωση Ενωμένοι Μακεδόνες στα Διαβατά την Κυριακή.

Τελικά οι ψησταριές στήθηκαν δύο χιλιόμετρα μακριά από το Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας Προσφύγων, στο πρώην στρατόπεδο «Αναγνωστοπούλου», ενώ οι άνθρωποι του Τύπου ήταν περισσότεροι από τους συμμετέχοντες. Και αυτή η εκδήλωση μίσους, αν και «αναιμική» από άποψη προσέλευσης κόσμου, υπερκαλύφθηκε από τα μέσα ενημέρωσης και δόθηκε βήμα στους μισαλλόδοξους διοργανωτές της.

Οι περισσότεροι φορούσαν τα μπλουζάκια που τους έμειναν από τις αντισυγκεντρώσεις για το «Μακεδονικό» με τον ήλιο της Βεργίνας, ενώ κάποιοι και κάποιες είχαν ριγμένες στην πλάτη ελληνικές σημαίες. Φυσικά από ένα το ρατσιστικό τσιμπούσι, που ήταν γνωστό ότι θα τύχει και ευρείας τηλεοπτικής κάλυψης, δεν μπορούσε να λείπει ο πρώην «γαλάζιος» νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος μάλιστα έψησε και μερικά χοιρινά σουβλάκια.

Σε πρόσωπο της ημέρας αναδείχθηκε ο γνωστός Ελληνοσύρος Ανουάρ Μπάκρι, που παρουσιάζεται ως γενικός γραμματέας της Ένωσης Σύρων Ελλάδας, ο οποίος κινήθηκε στην ακροδεξιά γραμμή του κ. Κυρανάκη για "μπάρμπεκιου κατά της λαθρομετανάστευσης". «Σφραγίστε τα σύνορα» ζήτησε, έπλεξε το εγκώμιο της κυβέρνησης Σαμαρά, που «δεν περνούσε καρφίτσα» και απέδωσε την έκρηξη του προσφυγικού στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι πολλοί πρόσφυγες από τη Συρία, που διαμένουν στο καμπ των Διαβατών, συμμετείχαν στη συγκέντρωση αλληλεγγύης που διοργάνωσε, το πρωί της Κυριακής, έξω από τη δομή ΚΕΕΡΦΑ.

 

Να αναλάβει δράση η Περιφέρεια

 

Χθες ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Κοιτάμε Μπροστά» και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης, κατά τη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, ζήτησε από τον περιφερειάρχη Απόστολο Τζιζτικώστα να αναλάβει δράση η ΠΚΜ για να περιοριστούν τα φαινόμενα ξενοφοβικών αντιδράσεων. Αναφερόμενος μάλιστα στις ρατσιστικές πορείες, όπως αυτές στα Γιαννιτσά, τόνισε ότι «το σύνθημα που φώναζαν μαθητές ‘Έξω από την Ελλάδα οι λαθρομετανάστες’ δεν τιμά την ελληνική Παιδεία». "Αν θέλετε να υπάρχει συνέπεια λόγων και έργων, πρέπει να κάνουμε κάτι όλοι μαζί" πρόσθεσε.

 

ΛΕΖΑΝΤΑ

Από τη συγκέντρωση μισαλλοδοξίας δεν θα μπορούσε να λείψει ο Παν. Ψωμιάδης

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Κατάντια για μια παραγραφή

Η κωμωδία που ανεβάζουν στην Προανακριτική η Ν.Δ. και το ΚΙΝ.ΑΛΛ. συνεχίστηκε και χθες. Το υπόμνημα που είχε καταθέσει ο εισαγγελέας Αγγελής από τις 6 Δεκεμβρίου διέρρευσε σε ιστοσελίδες πριν δοθεί στα ίδια τα μέλη της Επιτροπής. Και η προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων έδωσε και πήρε.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο