Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Mήνυμα του Κεν Λόουτς στο 6ο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς: Ενότητα και σχέδιο καθαρό για το μέλλον

Ο σπουδαίος και πολυβραβευμένος σκηνοθέτης Κεν Λόουτς απέστειλε βιντεοσκοπημένο μήνυμα στο 6ο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, που διεξάγεται στη Μάλαγα της Ισπανίας.

Αποστολή στη Μάλαγα: Νίκος Σβέρκος

Ο Κεν Λόουτς αναφέρθηκε στο αποτέλεσμα των πρόσφατων βρετανικών εκλογών:

«Η εκλογική εκστρατεία απέδειξε πως λείπει μια ενωμένη ευρωπαϊκή Αριστερά όταν συζητάμε για την Ευρωπαϊκή Ένωση ] επισήμανε ο Κεν Λόουτς, συμπληρώνοντας πως «η επιθυμία για έξοδο από την Ένωση, ως αποτέλεσμα της λιτότητας, της αποξένωσης, της φτώχειας, των ανισοτήτων, τους κυνισμού, αυτή η επιθυμία για αποχώρηση μας άφησε ένα μεγάλο πρόβλημα».

Όπως εξήγησε, «η ανάλυση της Αριστεράς δεν ακούστηκε: Η Ένωση είναι ένα οικονομικός οργανισμός για τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρήσεων» και υπογράμμισε πως «τώρα χρειάζεται να αποσαφηνίσουμε αυτή την ανάλυση». «Αν αποφασίσουμε ότι πρέπει να παραμείνουμε και να μετασχηματίσουμε την Ένωση, τότε θα πρέπει να έχουμε ένα σχέδιο καθαρό, πίσω από το οποίο μπορούμε να ενωθούμε όλοι και το οποίο θα μπορεί να κηρύξει η Αριστερά σε κάθε χώρα. Έπειτα θα είμαστε ισχυρότεροι, αλλά και να υποστηρίξουμε ο ένας τον άλλον» κατέληξε ο σκηνοθέτης.

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ο ψεύτης κ. Βρούτσης

Θα ήταν χρήσιμο να εξετάσει κάποιος συνολικά τι έχει κάνει και τι δεν έχει κάνει ώς τώρα η κυβέρνηση Μητσοτάκη, απέναντι στην τεράστια κοινωνική κρίση που προκαλεί η πανδημία. Γιατί αυτό αποκαλύπτει ξεκάθαρα τις προθέσεις της απέναντι στον κόσμο της εργασίας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο