Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Προσφυγικό, ένα πρόβλημα εσωκομματικής κατανάλωσης για τη Ν.Δ.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Γιάνη Βαρουφάκη στις 4 Οκτωβρίου 2019 για την κατάργηση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αναφέρει: "Αναρωτηθήκατε γιατί πήγε η ευθύνη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη;

Σας λέω, λοιπόν, ότι υπάρχει και ζήτημα εθνικής ασφάλειας. Υπάρχει ζήτημα εθνικής ασφάλειας. Δεν θέλω να επεκταθώ περισσότερο. Νομίζω το καταλαβαίνετε. Όταν ανεξέλεγκτα μπαίνουν εντός των ελληνικών συνόρων αρκετοί εικοσιπεντάχρονοι, μόνοι, νέοι από δύσκολες περιοχές, οι οποίοι δεν φαίνεται να είναι και πολύ κατατρεγμένοι, με αρκετά χρήματα στη διάθεσή τους, ναι, μας απασχολεί αυτό στο επίπεδο της εθνικής ασφάλειας. Και εσάς θα έπρεπε να σας απασχολεί. Άρα το ζήτημα αυτό έχει και αυτή τη διάσταση την οποία θέλουμε να αντιμετωπίσουμε".

Όταν ο κ. Χρυσοχοΐδης μιλώντας στις 6 Νοεμβρίου ενώπιον της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου ρωτήθηκε για την κατάργηση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σημείωσε ότι σε όλες τις χώρες η μεταναστευτική πολιτική εντάσσεται στο υπουργείο Εσωτερικών.

Στην ίδια λογική κινούνταν τότε όλα τα κυβερνητικά στελέχη, απαξιώνοντας συστηματικά την ανάγκη ύπαρξης του συγκεκριμένου υπουργείου και εξηγώντας στο ακροατήριό τους πως πρόσφυγες και μετανάστες θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως εν δυνάμει φορείς παραβατικότητας και θα ήταν φρονιμότερο και αποτελεσματικότερο να ασχολείται μαζί τους η αστυνομία.

Όταν το ίδιο ακροατήριο που κατά καιρούς οργανώνει «μπάρμπεκιου» έξω από δομές φιλοξενίας μπλοκάρει τη μεταφορά προσφύγων στην ενδοχώρα, πετά πέτρες σε ανυπεράσπιστους ανθρώπους και φτάνει σε σημείο να προπηλακίζει και υπουργούς, τότε το προσφυγικό από θέμα εσωτερικής ασφάλειας μετατρέπεται σε θέμα εσωκομματικής διαχείρισης.

Διαχείριση ενός προβλήματος που στο μυαλό του πρωθυπουργού η σύσταση του «υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου» ουδόλως αφορά τους πρόσφυγες, αλλά το πολιτικό του ακροατήριο που διακαώς επιθυμεί την έξωση όλων των «λάθρο» από τη χώρα και όχι τη γεωγραφική κατανομή της φιλοξενίας τους είτε σε κλειστά είτε σε ανοιχτά κέντρα.

Οπότε, όσοι βιάστηκαν να «πανηγυρίσουν» την αναγνώριση του αρχικού λάθους του Κυριάκου Μητσοτάκη ή την «κωλοτούμπα» που τον ανάγκασε να «επανιδρύσει» το κατηργημένο υπουργείο του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι προτιμότερο να διαβάσουν πίσω από τη χθεσινή ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου και να δουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να βρίσκεται δέσμιος του πολιτικού του ακροατηρίου, που επιθυμεί το σφράγισμα των συνόρων και το καθάρισμα της χώρας από τους εισβολείς.

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ο εξευτελισμός του Χρυσοχοϊδη και της Ν.Δ.

Τα χθεσινά γεγονότα στην πλατεία Συντάγματος, την ώρα που συζητιόταν το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις, είναι εικόνες και από το παρελθόν και από το μέλλον. Είχαν όμως και ένα παράπλευρο αποτέλεσμα: προκάλεσαν τον απόλυτο διασυρμό της Νέας Δημοκρατίας μέσα στη Βουλή.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις