Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Πουλάνε τρέλα στον "Τρελό"

Tρελά και επικίνδυνα πράγματα εξαγγέλλονται για τον επονομαζόμενο και "Tρελό", τον ορεινό όγκο του Υμηττού, από το καθ' ύλην αρμόδιο για την προστασία του υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Από τον Οκτώβριο του 2017 ισχύει αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών και απαγόρευση οικοδομικών εργασιών, εν αναμονή έκδοσης νέου Προεδρικού Διατάγματος Προστασίας, αναστολή (τρίτη κατά σειρά) η οποία ανανεώθηκε για ένα επιπλέον χρόνο (Οκτώβριος 2020), με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, το φθινόπωρο.

Εκκρεμεί δε η διαδικασία ολοκλήρωσης της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ), που εκ του νόμου θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση. Διάταγμα που θα καθορίζει, όπως και τα προγενέστερα του 1978 και του 2011, ζώνες προστασίας και τις επιτρεπόμενες χρήσεις και δραστηριότητες εντός αυτών.

Την Πέμπτη ο Κ. Χατζηδάκης ανακοινώνει ότι θα υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας για την "αναβάθμιση" του βουνού με τον Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπτυξης του Υμηττού (ΣΠΑΥ). Ας αφήσουμε κατά μέρος το γεγονός ότι δήμοι - μέλη του ΣΠΑΥ πολέμησαν "με νύχια και με δόντια" το προστατευτικό διάταγμα του 2011. Ο υπουργός, πρωθύστερα του λογικού, αποδέχεται προτάσεις του Συνδέσμου που αφορούν π.χ. δημιουργία πεζοπορικού δικτύου διαδρομών 90 χιλιομέτρων, με πύλες - εισόδους και περιαστικό πεζόδρομο, ζώνες - πόλους δραστηριοτήτων...

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Μην μιλάτε. Χειροκροτήστε

Τις μέρες της πανδημίας τα κανάλια αναζητούν εναγωνίως Έλληνες γιατρούς που να εργάζονται σε νοσοκομεία του εξωτερικού και τους βγάζουν στα δελτία ειδήσεων για να περιγράψουν τις εμπειρίες τους.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο