Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Το έφερε ο αέρας και μετά... πέταξε!

Την απίστευτη ελαφρότητα με την οποία αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τα κρίσιμα ελληνοτουρκικά ζητήματα στηλίτευσε ο τέως υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος στον ΣΚΑΪ.

Η κυβέρνηση αναφορικά με το τουρκικό πλοίο "Oρούτς Ρεΐς" είπε ότι «το πήρε ο καιρός» και μετά ότι «αποχώρησε από το FIR Αθηνών». Μόνο που «το FIR είναι πληροφορίες πτήσεων», δηλαδή «το έφερε ο αέρας και μετά... πέταξε»!

Ο Γ. Κατρούγκαλος μέμφθηκε την κυβέρνηση για άγνοια, δηλαδή «να μιλάς για κινήσεις πλοίου και να αναφέρεσαι στο FIR», αλλά και έλλειψη αποφασιστικότητας, όπως φανερώθηκε από δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών που αναρωτιόντουσαν αν «οι σεισμικές έρευνες συνιστούν παραβίαση διεθνούς δικαίου».

Έλλειψη αποφασιστικότητας έδειξε και η δήλωση του Μ. Βαρβιτσιώτη στην Βουλή, ότι δεν θα ζητήσουν να ενεργοποιηθούν οι κυρώσεις παρά μόνο όταν έρθουν στην αποκλειστική ζώνη μας στην Κρήτη.

«Όχι μόνο δεν γνωρίζει ότι δεν έχουμε ΑΟΖ στην Κρήτη, αλλά υφαλοκρηπίδα, το κυριότερο όμως είναι ότι λέει πως δεν θα ζητήσουν κυρώσεις παρά μόνο αν έρθει το τουρκικό πλοίο». Τη στιγμή που το μήνυμα θα έπρεπε να είναι: «ούτε να το διανοηθείτε»

Το τουρκικό πλοίο ήρθε, έμεινε ώρες και ούτε κυρώσεις ενεργοποιήθηκαν ούτε διπλωματική κίνηση έγινε. Αντί για ενεργητική εξωτερική πολιτική, επιλέγει την «αβάσταχτη ελαφρότητα», μήπως και τους ξεγελάσει...

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Στουρνάρας μαινόμενος

Ο κεντρικός μας τραπεζίτης Γ. Στουρνάρας βγήκε χθες στο πρακτορείο Bloomberg και είπε ότι χρειάζονται συντονισμένα μέτρα δημοσιονομικής τόνωσης των οικονομιών, διότι αλλιώς η Ευρώπη θα βρεθεί ξανά αντιμέτωπη με μια σοβαρή κρίση χρέους.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις