Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Στα κάγκελα η αντιΣΥΡΙΖΑ πτέρυγα του ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Με αφορμή την... "παραπολιτική" συνάντηση - "Κομμένη η πλάκα", δήλωσε ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος δείχνοντας την πόρτα της εξόδου σε όσους... λοξοκοιτάνε - "Καρφώνονται όσοι θεωρούν ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν μπορούν να έχουν φυσιολογικές σχέσεις", απαντά ο Θ. Μαργαρίτης

Η δημοσιοποίηση της συνάντησης Φλαμπουράρη - Γείτονα, τα δημοσιεύματα που ακολούθησαν, η επίθεση που εξαπέλυσε με φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ η Ν.Δ. στο κόμμα της Φ. Γεννηματά, τα συμφραζόμενα που έχει δημιουργήσει ο ετεροχρονισμένα οξυμμένος αντιπολιτευτικός οίστρος του κόμματος, επόμενο ήταν να θορυβήσουν την πτέρυγα του ΚΙΝ.ΑΛΛ. που διατηρεί το προεκλογικό “αντιΣΥΡΙΖΑ” μένος της, παρότι η κυβέρνηση έχει περάσει στα χέρια της Δεξιάς εδώ και επτά μήνες.

Ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος έστειλε σαφές μήνυμα προς την ηγεσία όταν κλήθηκε χθες να σχολιάσει τις εσωτερικές αψιμαχίες στο ΚΙΝ.ΑΛΛ. “Εμείς είμαστε εδώ για να υπάρχει το ΠΑΣΟΚ, κομμένη η πλάκα, κομμένη σε αυτούς και προς αυτούς που έχουν στο μυαλό τους μία στο δισεκατομμύριο, τους προτρέπω να αποχωρήσουν από τον χώρο, είτε έτσι είτε αλλιώς”, δήλωσε (ρ/σ Θέμα).

Από την άλλη, ο Θ. Μαργαρίτης, μέλος του Π.Σ. του κόμματος, παρενέβη στη δημόσια συζήτηση και με αιχμηρή ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειξε προς την αντίθετη κατεύθυνση: “Πάντως αυτοί που θεωρούν ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν μπορεί να έχουν μεταξύ τους απλές και φυσιολογικές σχέσεις... καρφώνονται. Δεν χρειάζεται η στήριξη στη κυβέρνηση να γίνεται 'παράσταση για έναν ρόλο'". Ήδη από την περασμένη Δευτέρα, ο αναπληρωτής γραμματέας Επικοινωνίας του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Δ. Οικονόμου δήλωνε (“Εφημερίδα των Συντακτών”) πως η στρατηγική των συνεργασιών με τη Δεξιά έχει φτάσει στο τέλος, καθώς επίσης και πως για να υπάρξει η πιθανότητα συμπόρευσης των προοδευτικών δυνάμεων πρέπει να έχουμε ένα ριζοσπαστικό και εφαρμόσιμο πολιτικό πρόγραμμα, αλλά και το κυριότερο, κοινωνική στήριξη.

Νέες αντιφάσεις

Η δυσαρέσκεια που προκαλούν στις αντιΣΥΡΙΖΑ τάξεις του ΚΙΝ.ΑΛΛ. όλες οι προαναφερθείσες παράμετροι οδηγε τη Χαρ. Τρικούπη σε “απαραίτητες” έμμεσες διευκρινίσεις, με στόχο να καθησυχάσουν όσους ανησυχούν. Αυτό όμως, με τη σειρά του, ενδέχεται να φέρει το κόμμα της Φ. Γεννηματά μπροστά σε νέες αντιφάσεις.

Έτσι, η προχθεσινή απάντηση της Χαρ. Τρικούπη στην κυβερνητική επίθεση που δέχτηκε με κατηγορίες για προσέγγιση με τον ΣΥΡΙΖΑ εναντίον της Ν.Δ. συμπεριλάμβανε μια μικρή μεν, ειρωνική δε αναφορά προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Χθες, ο τομεάρχης Εργασίας Γ. Μουλκιώτης έσπευσε να αποστασιοποιήσει το ΚΙΝ.ΑΛΛ. από την πρόταση νόμου που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ για νέα αύξηση του κατώτατου μισθού, δηλώνοντας ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση τάζει ανέξοδα” και ότι το ΚΙΝ.ΑΛΛ. ήδη έχει καταθέσει δική του τροπολογία.

Ν. ΛΙΟΝ.

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Μην μιλάτε. Χειροκροτήστε

Τις μέρες της πανδημίας τα κανάλια αναζητούν εναγωνίως Έλληνες γιατρούς που να εργάζονται σε νοσοκομεία του εξωτερικού και τους βγάζουν στα δελτία ειδήσεων για να περιγράψουν τις εμπειρίες τους.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο