Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Και όμως είναι γυμνός...

Του Στάθη Σχοινιά - 45.000 άτομα (νοσηλευτές, παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό πάσης φύσεως) έσπευσαν να υποβάλουν αίτηση πρόσληψης ως επικουρικοί στο ΕΣΥ μέσω της γνωστής πλατφόρμας.

45.000 άτομα (νοσηλευτές, παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό πάσης φύσεως) έσπευσαν να υποβάλουν αίτηση πρόσληψης ως επικουρικοί στο ΕΣΥ μέσω της γνωστής πλατφόρμας.

Ταυτόχρονα, όπως υπενθύμισε ο Αν. Ξανθός, υπάρχει λίστα αναμονής 4.000 επικουρικών γιατρών όλων των ειδικοτήτων. 300 νοσοκομειακοί (νοσηλευτές κυρίως, αλλά και γιατροί) είναι σε καραντίνα. Πόσοι έχουν προσληφθεί να τους αντικαταστήσουν; Καμιά τριανταπενταριά άτομα, νοσηλευτές και διασώστες (στο "Σωτηρία", το «Γ. Γεννηματάς» και το ΕΚΑΒ).

Χθες μόλις ο υπουργός Υγείας έσπευσε να μιλήσει περί άμεσης πρόσληψης 400 γιατρών (πότε θα πάνε όμως στα νοσοκομεία;). Και εν μέσω όλων αυτών, η κυβέρνηση ζητάει... εθελοντές, ενώ δεν ξεπερνούν τα 100 - 150 εκατομμύρια ευρώ τα ολίγιστα που θα ενισχύσουν την Υγεία (πού είναι, αλήθεια, οι μάσκες, οι ειδικές στολές, τα αντιδραστήρια για το τεστ του κορωνοϊού κ.λπ. κ.λπ.;). 550 ΜΕΘ στην Ελλάδα, δηλαδή μία κλίνη ανά 18.000 κατοίκους. Στο Grande Milano 3.500 ΜΕΘ για 3.500.000 κατοίκους, δηλαδή μία κλίνη προς 1.000 κατοίκους.

Η... αριθμολογία της κρίσης κρύβει μελλοντικά βάσανα, κραυγές και οιμωγές των αναξιοπαθούντων. Αποκαλύπτει όμως τις ευθύνες των ασκούντων εξουσία, οι οποίοι σε κάθε διάγγελμά τους «απογειώνουν» το ego της και κυρίως ο επικεφαλής τους. Όσο όμως ανεβαίνουν, τόσο πιο πολύ φαίνονται τα ολόγυμνα οπίσθιά τους (κάπως έτσι δεν το έλεγε η γιαγιά μας;).

ΣΤΑΘΗΣ ΣΧΟΙΝΑΣ

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Στουρνάρας μαινόμενος

Ο κεντρικός μας τραπεζίτης Γ. Στουρνάρας βγήκε χθες στο πρακτορείο Bloomberg και είπε ότι χρειάζονται συντονισμένα μέτρα δημοσιονομικής τόνωσης των οικονομιών, διότι αλλιώς η Ευρώπη θα βρεθεί ξανά αντιμέτωπη με μια σοβαρή κρίση χρέους.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις