Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Vroutsis Virus 2020

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Αναζητείται ισχυρό φάρμακο για την εξόντωση ιού που εξολοθρεύει τους μισθούς και τα δώρα, δημιουργεί εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους και κοροϊδεύει κατάμουτρα εκατοντάδες χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες. Εμφανίστηκε την προ του 2015 περίοδο και, παρά την ισχυρή αντιβίωση της περιόδου 2015 -2019, επανήλθε προσφάτως με στόχο το δώρο του Πάσχα και τη μείωση κατά 50% των μισθών, αλλά και τη νομιμοποίηση δεκάδων χιλιάδων απολύσεων.

Ο ιός «Βρούτσης 2020» πλήττει πλέον και νέες ομάδες του πληθυσμού, όπως οι δικηγόροι, οι μηχανικοί και άλλοι ελευθεροεπαγγελματίες επιστήμονες. Έχει μάλιστα τέτοια ισχύ ώστε εντός μερικών ημερών εξαφάνισε τις διαγγελματικές δεσμεύσεις του Κ. Μητσοτάκη για την υποστήριξη όλων των συγκεκριμένων ομάδων που πλήττονται από την πανδημία.

Ακόμη έχει εμφανίσει νέα ισχυρά στελέχη κατηγορίας ΠΝΠ, που με απλό και ουσιαστικό τρόπο εφαρμόζουν «το δόγμα του σοκ». Μετατρέπουν ταχύτατα το υποχρεωτικό έργο του δημόσιου τομέα σε κρατικοδίαιτες «μπίζνες» του ιδιωτικού τομέα. Από τα 100 εκατομμύρια ευρώ που ανακοίνωσε για την ενίσχυση των δομών Υγείας ο Κ. Μητσοτάκης τελικά μόνο το 35% θα πάνε στο ΕΣΥ, δηλαδή 26 εκατομμύρια για προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και 5-10 εκατομμύρια για μάσκες και αντισηπτικά.

Από την άλλη 30 εκατομμύρια προορίζονται για τους κλινικάρχες για την κατ' ευφημισμόν επίταξη των ΜΕΘ και άλλα 30 εκατομμύρια σε ακριβοπληρωμένα τεστ για τον κορωνοϊό από ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα.

Δυστυχώς η χώρα μας δεν διαθέτει (προς το παρόν τουλάχιστον) το ισχυρό αντιικό, όπως πολλές χώρες της Ευρωζώνης, καθώς οι... αριστοκρατικές ανακοινώσεις της ΓΣΕΕ έχουν μηδενική αντιική ισχύ.

Οι όποιες προσπάθειες δημιουργίας ισχυρού κοινωνικού κοκτέιλ για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του ιού «Βρούτσης 2020» βρίσκονται μεν σε πειραματικό στάδιο, αλλά ήδη έχουν δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις για την επιτάχυνσή τους...

Στάθης Σχινάς

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Εθελοντική γενναιοδωρία και κοινωνική λεηλασία

Η ιδέα να δώσουν οι βουλευτές το 50% του μισθού τους για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού είναι μια σωστή ιδέα. Είναι επίσης μια ιδέα «εμπορική», που θα πουλήσει πολύ. Αυτό το ήξερε, φυσικά, ο Κ. Μητσοτάκης όταν την κατέθεσε. Αλλά ο πρωθυπουργός δεν είχε την πολιτική βούληση να την επιβάλει.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις