Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Εκνεύρισε και τον Κακλαμάνη...

Eurokinissi

...και τελικά δεν απάντησε

Με το γνωστό τρόπο της μη απάντησης στην πρωτολογία πήγε να ξεφύγει χθες στη Βουλή η υφυπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων Δ. Μιχαηλίδου από την ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Βασίλη Κεγκέρογλου σχετικά με τα μέτρα στήριξης διαφόρων κοινωνικών ομάδων. Η Δ. Μιχαηλίδου απεραντολόγησε στην πρωτολογία, χωρίς να μπει επί της ουσίας των ερωτήσεων, και το έκανε σχεδιασμένα. Γι’ αυτό στην πρωτολογία της ζήτησε από τον προεδρεύοντα Νικήτα Κακλαμάνη να της δείξει ανοχή στη δευτερολογία της.

Αλλά και στη δευτερολογία της η υφυπουργός απεραντολόγησε, εκνευρίζοντας ακόμη και τον Ν. Κακλαμάνη, που αναγκάστηκε να της κάνει παρατήρηση: «Κυρία υφυπουργέ, συνεχίστε και κλείστε. Δεν ήρθατε εδώ να πείτε όλο το κυβερνητικό πρόγραμμα». «Δεν λέω το κυβερνητικό πρόγραμμα. Λέω το πρόγραμμα του υπουργείου μου και ακόμα πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα της κοινωνικής πρόνοιας και της κοινωνικής αλληλεγγύης», απάντησε ενοχλημένη η υφυπουργός.

Β. ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ: Με τους συνταξιούχους τι θα γίνει; Οι συνταξιούχοι θα πάρουν; Δεν παίρνουν προσωρινή.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ν. Κακλαμάνης): Αυτό απήντησε. Εγώ άκουσα. Το είπατε τρεις φορές.

Δ. ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ: Αν με αφήνατε να μιλήσω, κύριε πρόεδρε...

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ν. Κακλαμάνης): Ορίστε. Σας δίνω ένα λεπτό για τους συνταξιούχους. Αυτό μουρμούριζε επί πέντε λεπτά ο Β. Κεγκέρογλου. Αν το είχατε απαντήσει, θα είχαμε τελειώσει. Πάρτε τον λόγο για ένα λεπτό.

Δ. ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ: Όχι, δεν χρειάζεται.

Μούτρωσε και πικράθηκε η Δ. Μιχαηλίδου.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η κυβέρνηση, ο Άδωνις και το κράτος δικαίου

Στις αρχικές συζητήσεις για το ταμείο ανάκαμψης, στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, πολλές χώρες ζήτησαν να συνδεθεί η κοινοτική χρηματοδότηση με τη λειτουργία του κράτους δικαίου. Το θέμα αυτό έθιγε κυρίως την Ουγγαρία και την Πολωνία.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο