Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

"Ανάλογα με τις δυνάμεις του"...

“Απέναντι στην υγειονομική απειλή όλοι είμαστε ίσοι. Όμως στη μάχη απέναντί της ο καθένας οφείλει να προσφέρει ανάλογα με τις δυνάμεις του”, έγραψε χθες ο Κυρ. Μητσοτάκης καλώντας “συμβολικά” βουλευτές και υπουργούς της Ν.Δ “να καταθέσουν για τους επόμενους δύο μήνες το 50% του μισθού τους στη μάχη εναντίον του κορωνοϊού”...

Βέβαια, το “ανάλογα με τις δυνάμεις του” σημαίνει ότι οι “γαλάζιοι” θα συνεχίσουν να ζουν με αρκετές χιλιάδες ευρώ, ενώ οι περισσότεροι εργαζόμενοι καλούνται να... “υπομείνουν” κάθε είδους θεσμοθετημένη εργοδοτική αυθαιρεσία, προσπαθώντας να επιβιώσουν με το 50% χαμηλών μισθών -200, 400, 500 ευρώ-, με απολύσεις και ανεργία μακράς πνοής, με... voucher, χωρίς διασφαλισμένη την προστασία της πρώτης κατοικίας (“εξετάζεται”, απάντησε σιβυλλικά χθες ο Στ. Πέτσας), ακόμα και χωρίς κανένα επίδομα ή μισθό... Οι δε δημόσιοι υπάλληλοι θα περιμένουν περικοπή μισθών - υποχρεωτική, όπως θα έπρεπε να είναι οι... συμβολικές προτροπές Μητσοτάκη, που θα έπρεπε να συμπεριλάβουν, υποχρεωτικά, και τα golden boys του Δημοσίου, που διπλασίασαν τους μισθούς τους.

Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να αλλάξει τώρα την οικονομική πολιτική του, να άρει την αναστολή των εργασιακών συμβάσεων, να νομοθετήσει πλήρη απαγόρευση απολύσεων και δυσμενούς μεταβολής της σχέσης εργασίας, με αναδρομική ισχύ από την έναρξη της κρίσης. Οι συμβολισμοί -προτροπή να μάθουμε να ζούμε εμείς με τα μισά- δεν μπορούν να κρύψουν τις ιδεοληψίες για το ζοφερό νεοφιλελεύθερο αύριο, που ετοιμάζει.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ακατάλληλη κυβέρνηση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη ΔΕΘ, από τη μία έχει ως ευαγγέλιο το πόρισμα Πισσαρίδη, μια σύνοψη των πιο ακραία αντικοινωνικών συνταγών του ΔΝΤ, πάνω στις οποίες θα βασιστεί και το εθνικό σχέδιο για τα χρήματα του ευρωπαϊκού ταμείου στήριξης.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις