Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Γ. Ψυχογιός: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πάντοτε στην πρώτη γραμμή σε ζητήματα έμπρακτης αλληλεγγύης

Eurokinissi

Την επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των δομών στα νησιά και την ενδοχώρα, καθώς και των μονάδων Υγείας στις Περιφέρειες που φιλοξενούν προσφυγικό πληθυσμό έθεσε μεταξύ άλλων ο τομεάρχης Μεταναστευτικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Ψυχογιός, στον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη

Ο τομεάρχης Μεταναστευτικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Ψυχογιός και ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης είχαν τηλεφωνική επικοινωνία, ύστερα από πρωτοβουλία του πρώτου.

Κατά την συζήτηση, ο κ. Ψυχογιός ζήτησε να ενημερωθεί για το σχέδιο της κυβέρνησης για την πρόληψη της πανδημίας στις δομές φιλοξενίας, ενώ έθεσε εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης την επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των δομών στα νησιά και την ενδοχώρα, καθώς και των μονάδων Υγείας στις Περιφέρειες που φιλοξενούν προσφυγικό πληθυσμό, ενώ επανέλαβε το πάγιο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ και της ΕΕ για αποσυμφόρηση των νησιών με μεταφορά ευάλωτων ομάδων σε αξιοπρεπείς συνθήκες στην ενδοχώρα.

Ζήτησε επίσης να μετακινηθούν άμεσα οι ευπαθείς ομάδες πληθυσμού από την κλειστή δομή στο “Κλειδί” Σερρών σε ξενοδοχεία και κατάλληλα καταλύματα καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για την υγεία και την ασφάλειά τους, ενώ παράλληλα διατύπωσε την αντίθεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο καθεστώς κράτησης των ανθρώπων στο Κλειδί και την Μαλακάσα καλώντας τον Υπουργό να λάβει μέριμνα, ώστε να τους δοθούν όλα τα δικαιώματα που προβλέπονται από το Δίκαιο, συμπεριλαμβανομένης και της δυνατότητας υποβολής αιτήματος ασύλου.

Τέλος, ο τομεάρχης τόνισε στον κ. Μηταράκη τη σημασία της αλληλεγγύης αυτές τις ώρες και του δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πάντοτε στην πρώτη γραμμή σε ζητήματα έμπρακτης αλληλεγγύης, με την προσφορά απαραίτητων αγαθών πρώτης ανάγκης όπου αυτό χρειάζεται, ώστε να καλυφθούν επαρκώς οι ανάγκες προσφύγων και εργαζόμενων που βρίσκονται στις δομές ανά την επικράτεια.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Δοξάστε τον!

Για όποιον δεν το έχει καταλάβει, το επόμενο διάστημα θα το φάμε με την αναμονή του χρηματικού πακέτου από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Με τα ΜΜΕ να δοξάζουν τον Κυρ. Μητσοτάκη, που αποκατέστησε το διεθνές κύρος της χώρας και της οικονομίας, που μας έσωσε από τον λαϊκισμό

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις