Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Η πολιτική Μητσοτάκη, κοινός εχθρός για μισθωτούς, αυτοαπασχολούμενους, μικρομεσαίους

Εμπροσθοβαρή μέτρα στήριξης ζητεί ο Π. Σκουρλέτης - "Είναι ένα νέο σκηνικό, με κοινό συμφέρον πια, σε σχέση με το πώς πρέπει να βλέπουν και πώς πρέπει να αντιμετωπίσουν την ύφεση που έρχεται"

Οι εκτιμήσεις της Κομισιόν για την ύφεση το 2020 ξεκαθάρισαν το τοπίο στο οποίο θα κινηθεί η ελληνική οικονομία την επόμενη μέρα της πανδημίας. "Την ύφεση δεν μπορούμε να την αποφύγουμε, έχει σημασία όμως να την αναχαιτίσουμε, να ανακόψουμε τον ρυθμό της, να περιορίσουμε την τελική της έκταση και βεβαίως αυτό να γίνει με τον πιο δίκαιο και κοινωνικά ισόρροπο τρόπο, όσο μπορεί να μιλάει κανείς για δικαιοσύνη σε συνθήκες ύφεσης" σημείωσε μιλώντας στον ρ/σ Στο Κόκκινο ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης, επισημαίνοντας πως η άρνηση της κυβέρνησης να λάβει εμπροσθοβαρή μέτρα στήριξης των θέσεων εργασίας, του εισοδήματος του κόσμου της εργασίας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων λειτούργησε ως επιταχυντής της ύφεσης και την επιδεινώνει.

Ήδη από την Τετάρτη ο Αλ. Τσίπρας είχε τονίσει ότι η ανεπαρκής στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων δεν οφείλεται σε ανικανότητα των υπουργών, αλλά συνιστά συνειδητή επιλογή να αντιμετωπιστεί η πανδημία ως ευκαιρία για νέο γύρο αναδιάρθρωσης στην οικονομία και την εργασία. Η συνολική όμως υποβάθμιση εργαζομένων, μικρομεσαίων, αυτοαπασχολούμενων και άλλων κατηγοριών εργαζομένων, όπως οι άνθρωποι του πολιτισμού, θέτει νέα δεδομένα από τη σκοπιά των κοινών συμφερόντων, όπως παρατήρησε ο Π. Σκουρλέτης. "Δημιουργούνται οι όροι μιας κοινής οπτικής του μεγαλύτερου κομματιού της μισθωτής εργασίας με αυτό το 'πέλαγος' των αυτοαπασχολούμενων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Είναι ένα νέο σκηνικό, με κοινό συμφέρον πια, σε σχέση με το πώς πρέπει να βλέπουν και πώς πρέπει να αντιμετωπίσουν την ύφεση που έρχεται" είπε χαρακτηριστικά.

Αλ. Χαρίτσης: Ανοσία της αγέλης στην οικονομία

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε στο Mega πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπαθεί να καλλιεργήσει και στο μέτωπο της οικονομίας "μια λογική ανοσίας της αγέλης, που θα επιτρέψει τελικά μόνο στους λίγους και ισχυρούς να επιβιώσουν", επισημαίνοντας τα καμπανάκια που χτυπούν οι προβλέψεις της Κομισιόν για τον αφανισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

"Να μας απαντήσει η κυβέρνηση, η οποία πορεύεται χωρίς συνολικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πρωτοφανούς κρίσης που βιώνουμε, με ποια μέτρα θα αντιμετωπίσει την ύφεση αυτή. Με τα ίδια εργαλεία που σχεδίαζε όταν στην αρχή της πανδημίας μιλούσε για ύφεση 0%; Να δούμε αν το υπουργείο Οικονομικών θα διαψεύσει τον κ. Μητσοτάκη που προ ημερών μίλησε για ύφεση 10%, όπως διέψευσε και την Κομισιόν" σχολίασε ο Αλ. Χαρίτσης.

Ν. Παππάς: Διακόπτης επαναλειτουργίας η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ

Η άμεση ενίσχυση 3 δισ. συνολικά, όπως προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, "θα αποτελέσει τον διακόπτη επαναλειτουργίας των επιχειρήσεων με διατήρηση θέσεων εργασίας" τόνισε στον Real FΜ ο Ν. Παππάς, επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση θα πρέπει να φύγει από τη λογική ότι "δεν θα βοηθούν επιχειρήσεις - 'ζόμπι', όπως χυδαία αναφέρουν υπουργοί του Κ. Μητσοτάκη". Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη αναμόρφωσης στον τρόπο παροχής των εγγυημένων δανείων. "Οι τράπεζες κρατούν αυτό το εργαλείο για τους πελάτες 'φιλέτο'" είπε χαρακτηριστικά.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Όλες οι Ειδήσεις