Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Μέχρι και οι δημοσιογράφοι στο ΣΚΑΙ «την λένε» στον Πέτσα για τις μειώσεις των μισθών (Video)

Από τη «βαθιά ύφεση» που θα έχουμε φέτος θα εκτιναχτούμε σε «ισχυρή ανάκαμψη» του χρόνου σύμφωνα με την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τον Στέλιο Πέτσα... Πως θα γίνει αυτό και με ένα δεύτερο ενδεχόμενο "κύμα" του κορωνοϊού το Σεπτέμβρη μόνο η κυβέρνηση γνωρίζει... και το κρατάει μυστικό.

Μοιάζει να αιφνιδιάστηκε όταν τον ρώτησαν στο ΣΚΑΙ για την μείωση των μισθών 20%. Γιατί όταν τα έλεγε η ΑΥΓΗ ήταν «καταστροφολογία», εμπάθεια και μικρότητες της αντιπολίτευσης. Όταν τον ρωτούν στο ΣΚΑΙ για τις μειώσεις 20% που έλεγε ότι έρχονται η ΑΥΓΗ δεν μπορεί πια να υπεκφεύγει να απαντήσει. Πόσο μάλλον όταν την ίδια μέρα με πρωτοσέλιδο της ασκεί κριτική η Καθημερινή για την μειωμένη επιστροφή που θα δουν από τα ενοίκια που έχασαν οι ιδιοκτήτες ακινήτων.

«Θέλουμε τον εργαζόμενο στη θέση του και όχι με επίδομα ανεργίας. Θέλουμε να μην μπουν λουκέτα και όλοι μαζί κράτος, εργοδότες, εργαζόμενοι να βάλουμε πλάτη…» ρώτησε ο Στ. Πέτσας όταν τον ρώτησαν για τις μειώσεις 20% στους μισθούς.

Δεν υπάρχει μειωμένος μισθός μπροστά στο 0

«Θέλουμε μια επιχείρηση που έχει μείωση 50% του τζίρου της να διώξει το 50% των εργαζομένων της; Αυτό θέλουμε;» ρώτησε ο Σ. Πέτσας για να λάβει την απάντηση από το δημοσιογράφο του ΣΚΑΙ: «Αυτό που λέτε είναι σαν το ανέκδοτο του Χότζα. Το ακούγαμε 10 χρόνια»

Του υπέδειξαν ότι θα χρειαζόταν παρέμβαση από το κράτος. Ωστόσο εκείνος συνέχισε: «Δεν υπάρχει μειωμένος μισθός. Μπροστά στο λουκέτο συγκρίνεται κάποιος με το 0 όχι με το προηγούμενο καθεστώς. Εμείς θέλουμε να διατηρήσουμε τις επιχειρήσεις σε λειτουργία και τους εργαζόμενους στη θέση τους».

«Έχουμε δείξει ότι όλους τους έχουμε καλύψει με ικανό τρόπο για ικανό χρονικό διάστημα. Το σχέδιο που παρουσιάσαμε χθες έχει βάθος 5 μηνών. Φυσικά και είναι προσωρινό το μέτρο ως το τέλος Σεπτεμβρίου και δεν μπορούν να απολύσουν ή να αλλάξουν οι εργασιακές σχέσεις.»

«Να βάλουμε όλοι πλάτη» λένε τώρα, αλλά όλοι ξέρουν ποιοι βάζουν πλάτη τελικά.

Συντάκτης: avgi.gr

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ακατάλληλη κυβέρνηση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη ΔΕΘ, από τη μία έχει ως ευαγγέλιο το πόρισμα Πισσαρίδη, μια σύνοψη των πιο ακραία αντικοινωνικών συνταγών του ΔΝΤ, πάνω στις οποίες θα βασιστεί και το εθνικό σχέδιο για τα χρήματα του ευρωπαϊκού ταμείου στήριξης.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις