Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Άνω - κάτω η Ν.Δ. για τον Κυρανάκη

Οι "βαριές πένες" της παράταξης ανέλαβαν να απαντήσουν: - * Βαρύ κλίμα σε κύκλους γύρω από το Μαξίμου, που ζητούν την κεφαλή του επί πίνακι μετά την απαξιωτική επίθεση του βουλευτή στην Ντ. Μπακογιάννη * Ηχηρό άδειασμα του βουλευτή από το liberal.gr: "Ο μεσαίος χώρος δεν χρειάζεται ακραίες φωνές. Μας φτάνει το νέο κόμμα που φτιάχνει ο κ. Κασιδιάρης. Δεν χρειαζόμαστε άλλες τέτοιες πολιτικές φωνές" * Αποπομπή από την Προανακριτική πρότεινε ο Ά. Πορτοσάλτε για το πρωτοπαλίκαρο της "συνιστώσας Σαμαρά": "Στον πάγκο"

Αγανάκτηση που δεν κρύβεται κυριαρχεί σε κύκλους πέριξ του Μαξίμου για τον βουλευτή της Ν.Δ. Κώστα Κυρανάκη μετά τα αίσχη που έκανε στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής. Συνομιλητές του Κυριάκου Μητσοτάκη επιδιώκουν, σύμφωνα με πληροφορίες, την κεφαλή επί πίνακι του βουλευτή, ο οποίος αποκάλεσε «κότες λυράτες» τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και μίλησε για «τα φουστάνια της Μπακογιάννη».

Πάντως, ο πρωθυπουργός σήμερα μεταβαίνει στα Χανιά (όπου βρίσκεται ήδη η Ντόρα Μπακογιάννη...) για το μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Η λήψη νέων πειθαρχικών μέτρων κατά του Κ. Κυρανάκη είναι μια δύσκολη πολιτική εξίσωση, καθώς πρόκειται για «πρωτοπαλίκαρο» της ομάδας Σαμαρά, τακτικό συνομιλητή του πρώην πρωθυπουργού, ενώ το όνομά του έχει ακουστεί και ως μελλοντικού ηγέτη τής «παράταξης Σαμαρά».

liberal.gr: «Φτάνει πια, κύριε Κυρανάκη»

Αυτό όμως δεν φαίνεται να εμπόδισε τη φιλελεύθερη πτέρυγα της Ν.Δ. να αντιδράσει. Αν και η Ντ. Μπακογιάννη δεν σχολίασε τη σεξιστική και προσβλητική αναφορά του Κ. Κυρανάκη, δημοσιογράφοι τής παράταξης τον καταδίκασαν. Υπό τον τίτλο «Φτάνει πια, κύριε Κυρανάκη», ο εκδότης του liberal.gr Θανάσης Μαυρίδης τονίζει στο άρθρο του: «Τι ακριβώς εξυπηρέτησε ο κ. Κυρανάκης με αυτή του τη στάση; Το έργο της Επιτροπής; Σίγουρα όχι. Τον αστικό χώρο; Ούτε γι’ αστείο. Ενδεχομένως βρήκε έναν τρόπο για να θυμίσει στο ‘κοινό’ του την ύπαρξή του. Να μας συγχωρεί, αλλά ο μεσαίος χώρος δεν χρειάζεται ακραίες φωνές. Μας φτάνει το νέο κόμμα που φτιάχνει ο κ. Κασιδιάρης. Δεν χρειαζόμαστε άλλες τέτοιες πολιτικές φωνές. Δεν μπορούμε να καταδικάζουμε συμπεριφορές τύπου Πολάκη και να αφήνουμε να περνούν απαρατήρητες συμπεριφορές τύπου Κυρανάκη».

Ά. Πορτοσάλτε: «Στον πάγκο»

Στο ίδιο κλίμα, και ο δημοσιογράφος Άρης Πορτοσάλτε είπε (στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ) ότι «αν δεν μπορεί ο Κ. Κυρανάκης να μείνει στην Επιτροπή, γίνεται αλλαγή. ‘Πάγκος’ και έρχεται ένας από τον ‘πάγκο’ να τελειώνουμε». Ουσιαστικά ζήτησε την απομάκρυνσή του από την Επιτροπή. Σημειώνεται ότι νωρίτερα στο Twitter ο Ά. Πορτοσάλτε ήταν πιο ήπιος, αναφέροντας πως «οτιδήποτε άλλο για… κότες κ.λπ. ως απάντηση στην παρελκυστική τακτική Πολάκη είναι λάθος...».

Όταν η Ντόρα Μπακογιάννη άδειαζε τα ρατσιστικά μπάρμπεκιου

Υπενθυμίζεται ότι η κόντρα Κυρανάκη - Μπακογιάννη ξεκίνησε τον Νοέμβριο, όταν ο βουλευτής υποστήριξε τη διοργάνωση μπάρμπεκιου με χοιρινό που οργανώνονταν από ακροδεξιές ομάδες έξω από δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών. «Κάποιοι δικοί μας νέοι βουλευτές δεν κατάλαβαν γιατί μιλούσαν» είχε δηλώσει αποδοκιμαστικά η Ντ. Μπακογιάννη (στον Alpha) και σημείωσε πως «δεν πιστεύω ότι υπάρχει βουλευτής της Ν.Δ. και του Κυριάκου Μητσοτάκη που θα υποστηρίξει ότι η έλλειψη ανθρωπιάς και στήριξης του αδύναμου μπορεί να είναι πολιτική θέση». Τη θέση τής Ντ. Μπακογιάννη υιοθέτησε η κυβέρνηση, η οποία τιμώρησε με άτυπη απαγόρευση δηλώσεων τον Κ. Κυρανάκη, ο οποίος δεχόταν σωρεία αρνητικών δηλώσεων από τους συναδέλφους του χωρίς να μπορεί να απαντήσει.

Προφανώς αυτά άφησαν σημάδια στον Κ. Κυρανάκη, ο οποίος όποτε ακούει «Μπακογιάννη» αφρίζει. Έτσι, στις 13 Μαΐου σε αντιπαράθεσή του με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Γιαννούλη αποκάλεσε (στο Kontra) «κολλητή» του ΣΥΡΙΖΑ την Ντ. Μπακογιάννη και χειροκρότησε ειρωνικά.

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Δοξάστε τον!

Για όποιον δεν το έχει καταλάβει, το επόμενο διάστημα θα το φάμε με την αναμονή του χρηματικού πακέτου από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Με τα ΜΜΕ να δοξάζουν τον Κυρ. Μητσοτάκη, που αποκατέστησε το διεθνές κύρος της χώρας και της οικονομίας, που μας έσωσε από τον λαϊκισμό

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις