Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Τζανακόπουλος: Πολιτική επιλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη, να κοπούν οι μισθοί 20% (Video)

Η κυβέρνηση δεν έχει πάρει τα αναγκαία μέτρα για τη στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων εξήγησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

"Κινείται στην αντίθετη κατεύθυνση διότι στην πραγματικότητα επιδοτεί την μείωση του μισθού, μονιμοποιεί την εκ περιτροπή εργασίας και ανοίγει το δρόμο για χιλιάδες απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα."

Όπως υποστήριξε: «Είναι επιλογή της κυβέρνησης να πληρώσουν την κρίση οι εργαζόμενοι. Δεν είναι αντικειμενική νομοτέλεια να γίνει έτσι.»

Πως το 14 δις γίνεται 20 δις είναι μόνο στο μυαλό των Μητσοτάκη-Σταϊκούρα

«Η κυβέρνηση έχει νομοθετήσει δημοσιονομικά μέτρα 8 δις ευρώ. Έχει δώσει ένα δάνειο 3.5 εκ. ευρώ, την επιστρεπτέα προκαταβολή και 3.5 δις διάφορες εγγυήσεις συνολικά 14 δις. Αυτό ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι στην πραγματικότητα είναι σα να έχει δώσει 20 δις στην οικονομία. Το πώς το 14 έχει γίνει 20 δις είναι μόνο στο μυαλό των Μητσοτάκη – Σταϊκούρα. Αυτό δείχνει τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν την κρίση».

«Υπάρχει η δυνατότητα να υποστηριχθούν οι μισθοί στο 100%. Το γεγονός ότι κόβονται οι μισθοί είναι σαφέστατη πολιτική επιλογή και όχι νομοτέλεια» συνέχισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος προσθέτοντας ότι δεν θα είναι προσωρινά τα μέτρα αυτά, αντίθετα, "έχουμε ολική ανατροπή σε ότι ξέραμε στην αγορά εργασίας.

Ειδικότερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στην κυβέρνηση καταγγέλλοντας την υποκρισία, την ανεπάρκεια και την απόλυτη έλλειψη στρατηγικής που επιδεικνύει στον Έβρο.

Συντάκτης: avgi.gr

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Όλες οι Ειδήσεις