Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Κάτω από τη βάση

Από την αρχή του lockdown τον Μάρτιο, ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης ζητούσαν συμμετοχή και των δημόσιων εργαστηρίων του ΕΣΥ, των πανεπιστημίων και των ερευνητικών κέντρων για τα τεστ.

Αυτό δεν έγινε, με αποτέλεσμα το βασικό εργαστήριο του συστήματος, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, να αδυνατεί να συνεχίσει μ’ αυτόν τον τεράστιο φόρτο και να ανακοινώσει (και) επίσημα ότι σηκώνει τα χέρια ψηλά.

Ανοίγοντας η κυβέρνηση τον τουρισμό, δεν είχε προβλέψει το αυτονόητο, ότι τα δείγματα θα είναι αναρίθμητα και ότι χρειάζονται δραστικότερες πρωτοβουλίες;

Τι έκανε, αλήθεια, έξι μήνες το υπουργείο Υγείας;

Μάλλον τίποτα, κατ’ αντιστοιχία της προετοιμασίας που δεν έκανε όλο το καλοκαίρι το υπουργείο Παιδείας, ενώ ήξερε τις δυσκολίες και τις ιδιαιτερότητες που θα συναντούσε τον Σεπτέμβριο με το άνοιγμα των σχολείων.

Και τα δύο υπουργεία, που έχουν να διαδραματίσουν τον σημαντικότερο ρόλο και σ’ αυτή τη φάση, παίρνουν κάτω από τη βάση, επιβεβαιώνοντας ότι για την κατάκτηση της αριστείας δεν αρκεί η παπαγαλία.

Ν.ΛΙΟΝ.

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ακατάλληλη κυβέρνηση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη ΔΕΘ, από τη μία έχει ως ευαγγέλιο το πόρισμα Πισσαρίδη, μια σύνοψη των πιο ακραία αντικοινωνικών συνταγών του ΔΝΤ, πάνω στις οποίες θα βασιστεί και το εθνικό σχέδιο για τα χρήματα του ευρωπαϊκού ταμείου στήριξης.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις