Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Η Φ. Γεννηματά αναζητεί την επαφή με τον προοδευτικό χώρο... επιτιθέμενη στον ΣΥΡΙΖΑ

Συνεδρίαση Κ.Ο. ΚΙΝ.ΑΛΛ. - Την ίδια ώρα που μιλούσε για τις πρωτόγνωρες συνθήκες, που ήρθαν για να μείνουν και τις οποίες ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν μπορεί καν να αντιληφθεί, επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ ανακηρύσσοντας εαυτήν ως μοναδική λύση για τη χώρα

Στην εργώδη προσπάθεια που καταβάλλει -υπό το βάρος των χαμηλών δημοσκοπικών ποσοστών και της υφέρπουσας εσωτερικής δυσφορίας- να παρουσιάσει το ΚΙΝ.ΑΛΛ. ως πρωταγωνιστή των εξελίξεων, η Φ. Γεννηματά σπεύδει να επαναφέρει την τακτική των ίσων αποστάσεων από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Ν.Δ.

Από την κοινή συνεδρίαση του Π.Σ. και της Κ.Ο. του κόμματος «διακήρυξε» ότι «κλείνει ο κύκλος του τεχνητού δικομματισμού Ν.Δ. - ΣΥΡΙΖΑ». Την ίδια ώρα όμως που μιλούσε για τις πρωτόγνωρες συνθήκες, που ήρθαν για να μείνουν και τις οποίες ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν μπορεί καν να αντιληφθεί, επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, ανακηρύσσοντας εαυτήν ως μοναδική λύση για τη χώρα.

Με το νεόδμητο αφήγημα περί «Νέας Αλλαγής», που «μόνο η δική μας παράταξη μπορεί πολιτικά να την καθοδηγήσει», η Φ. Γεννηματά είπε ότι μόνο το ΚΙΝ.ΑΛΛ. μπορεί να συγκροτήσει τον προοδευτικό πόλο απέναντι στη συντήρηση και ότι είναι «μοναδικός εκφραστής της προοδευτικής παράταξης»...

Η Ν.Δ. δεν μπορεί να οδηγήσει τη χώρα προς το μέλλον

Επιτέθηκε έντονα στη Ν.Δ. «για συντηρητικές επιλογές στον αντίποδα των αναγκαίων ριζικών αλλαγών που επιβάλλουν οι νέες συνθήκες» σε όλα τα μέτωπα, προσθέτοντας ότι τέτοιες δυνάμεις «δεν μπορούν να γίνουν μέρος της αλλαγής» και «οδηγούν σε οπισθοδρόμηση».

Κατηγόρησε τον Κυρ. Μητσοτάκη ότι αντιλαμβάνεται τα σύνθετα νέα προβλήματα «ως ευκαιρία προώθησης των αντιλαϊκών τους επιλογών» και ότι «αδυνατεί να προετοιμάσει τη χώρα, να την προσαρμόσει στις αλλαγές, να την προφυλάξει, να την προστατέψει και να την καθοδηγήσει προς το μέλλον».

Έχει άποψη και για τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ

Από την άλλη είπε ότι «το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ κατέρρευσε, το εγχείρημα του κ. Τσίπρα να εκπροσωπήσει τον χώρο της Κεντροαριστεράς, που με κάθε μέσο επιδίωξε, απέτυχε» σχολιάζοντας ότι «οι πρόσφατες αλλαγές που έκανε είναι συνθηκολόγηση ήττας».

Πρόσθεσε ότι «ο προοδευτικός πόλος, που ήταν στη φαντασία του κ. Τσίπρα, παραμένει ως η νέα αυταπάτη» και ότι «είναι όμηροι ιδεοληψιών, περιθωριακών απόψεων της εποχής του 3% και των πεπραγμένων της διακυβέρνησής τους». Μίλησε ακόμη για «πολιτική γύμνια που δεν κρύβεται».

«Πρόγραμμα Προοδευτικής Διακυβέρνησης»

Στη συνεδρίαση συζητήθηκε το πρόγραμμα για την ανάκαμψη, που θα παρουσιάσει επίσημα η Φ. Γεννηματά στη ΔΕΘ υπό τον τίτλο «Πρόγραμμα Προοδευτικής Διακυβέρνησης», με την ίδια να επισημαίνει ότι το σχέδιο Πισσαρίδη «βαφτίζει διαρθρωτικές αλλαγές τις συντηρητικές επιλογές της κυβέρνησης».

Βασικοί άξονές του είναι πρόσθετα άμεσα μέτρα για κοινωνία και οικονομία (20% του προγράμματος), φορολογικά μέτρα και θεσμοθέτηση κινήτρων για την επανεκκίνηση της οικονομίας μέσα σε μια διετία (10%), ολοκλήρωση των δημόσιων και κοινωνικών υποδομών και των συστημάτων κοινωνικής προστασίας μέσα σε μια τριετία (20%) και τετραετές πρόγραμμα επενδύσεων (50%).

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ακατάλληλη κυβέρνηση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη ΔΕΘ, από τη μία έχει ως ευαγγέλιο το πόρισμα Πισσαρίδη, μια σύνοψη των πιο ακραία αντικοινωνικών συνταγών του ΔΝΤ, πάνω στις οποίες θα βασιστεί και το εθνικό σχέδιο για τα χρήματα του ευρωπαϊκού ταμείου στήριξης.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις