Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Εντατικές προετοιμασίες στον ΣΥΡΙΖΑ για τη Θεσσαλονίκη: Ολοκληρωμένες προτάσεις και σκληρή αντιπολίτευση

Ο Αλ. Τσίπρας θα ανέβει στη ΔΕΘ με συγκεκριμένες και ολοκληρωμένες προτάσεις, οι οποίες θα δίνουν απαντήσεις στα μεγάλα προβλήματα που έχουν προκύψει και που θα ενταθούν από την κυβερνητική πολιτική. Τόσο στα τρία μεγάλα μέτωπα -πανδημία, οικονομία, ελληνοτουρκικά- όσο και στη διαχείριση του μεταναστευτικού-προσφυγικού, όπου η ιδεοληπτική πολιτική Μητσοτάκη κάηκε στις στάχτες της Μόριας

Εβδομάδα συσκέψεων και εντατικής προετοιμασίας είναι αυτή που ξεκινάει στην Κουμουνδούρου, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας ανεβαίνει, το ερχόμενο σαββατοκύριακο, στη Θεσσαλονίκη για τη φετινή, ιδιότυπη, ΔΕΘ.

Για την ακρίβεια, το Φόρουμ της ΔΕΘ, αφού ούτε αυτό το διεθνές γεγονός κατάφερε να γλιτώσει από τους περιορισμούς που έχει φέρει στη ζωή μας η Covid-19.

Την Τετάρτη, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα μεταβεί αυθημερόν στη Θεσσαλονίκη για την καθιερωμένη σύσκεψη με τους φορείς της πόλης, ενώ το βράδυ της Τρίτης θα μιλήσει στο συνέδριο του "Economist".

Εντατική προετοιμασία για τη ΔΕΘ

Με ανανεωμένο σχήμα και αναδιάταξη δυνάμεων, που σφραγίστηκε με την ανάληψη καθηκόντων από τον Δ. Τζανακόπουλο και τον Ν. Ηλιόπουλο, καθώς και τη νέα σύνθεση της "σκιώδους κυβέρνησης", των τομεαρχών του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα έχει συσκέψεις με τους νέους τομεάρχες, αλλά και την επιτροπή προγράμματος, υπό τον Γ. Σταθάκη, προκειμένου να "κλειδώσουν" οι συγκεκριμένες προτάσεις που θα παρουσιάσει στη Θεσσαλονίκη.

Φρέσκια πνοή μετά τις αλλαγές

Είναι σαφές ότι η φρέσκια πνοή που δίνουν στο εγχείρημα οι αλλαγές στις θέσεις ευθύνης και εκπροσώπησης συνοδεύονται και από μια προσπάθεια για πιο ολοκληρωμένη αντιπολιτευτική στρατηγική. Εκτός δηλαδή από την ανάδειξη της κυβερνητικής ανικανότητας, των αποτυχημένων χειρισμών και των συνεπειών τους στην κοινωνία και την οικονομία, ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει να βάλει ατζέντα.

Με συγκεκριμένες και ολοκληρωμένες προτάσεις, οι οποίες θα δίνουν απαντήσεις στα μεγάλα προβλήματα που έχουν προκύψει και που θα ενταθούν από την κυβερνητική πολιτική. Τόσο στα τρία μεγάλα μέτωπα -πανδημία, οικονομία, ελληνοτουρκικά- όσο και στη διαχείριση του μεταναστευτικού-προσφυγικού, όπου η ιδεοληπτική πολιτική Μητσοτάκη κάηκε στις στάχτες της Μόριας.

Στο επίκεντρο των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ τίθενται η ενίσχυση της δημόσιας υγείας, η εργασία, το κοινωνικό κράτος, καθώς και μια διαφορετική οικονομική πολιτική, που θα αναστρέψει την ύφεση στην οποία η Ν.Δ. οδήγησε την οικονομία ήδη πριν από την πανδημία.

Παίζουν τη δημόσια υγεία στα ζάρια

Με έντονη ανησυχία, ωστόσο, παρακολουθεί η αξιωματική αντιπολίτευση την παντελή έλλειψη σχεδίου στο μέτωπο της πανδημίας, καθώς αύριο ανοίγουν τα σχολεία χωρίς μάσκες, χωρίς σοβαρά μέτρα, εν μέσω αβεβαιότητας και αύξησης-ρεκόρ των κρουσμάτων στη χώρα μας, που πλέον κινούνται σταθερά κοντά στα 300. “Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη παίζει τη δημόσια υγεία στα ζάρια" δήλωσε, την Παρασκευή, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ηλιόπουλος, καλώντας το Μέγαρο Μαξίμου να αλλάξει στάση, να ενισχύσει τη δημόσια υγεία και την παιδεία, να προστατεύσει την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων.

Ολοκληρωτική απουσία μέτρων

Ύστερα από τα 114 κρούσματα σε εργοστάσιο των Γιαννιτσών, ο Ν. Ηλιόπουλος επισήμανε πως αυτό αναδεικνύει την ολοκληρωτική απουσία μέτρων για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων. "Το δημόσιο σύστημα Υυγείας λειτουργεί με λιγότερους εργαζόμενους και χωρίς τη δυνατότητα διεξαγωγής των απαραίτητων τεστ. Τα σχολεία θα ανοίξουν τη Δευτέρα με περισσότερους μαθητές ανά τμήμα και σχεδόν 20.000 λιγότερους εκπαιδευτικούς. Οι εκπαιδευτικοί θα βρεθούν στις αίθουσες χωρίς τεστ, ενώ οι μάσκες ακόμη αγνοούνται" υπογραμμίζει ο εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Φορτώνουν τις ευθύνες τους στους δήμους

"Ελάχιστες ημέρες πριν από το πρώτο κουδούνι της χρονιάς και στην Αττική δεν έχει καν ξεκινήσει η τροφοδοσία των μασκών, ενώ οι δήμαρχοι βρίσκονται επί ξύλου κρεμάμενοι, περιμένοντας την τελευταία στιγμή να τις προμηθευτούν και να τις διανείμουν" σχολίασαν με κοινή τους δήλωση ο τομεάρχης Εσωτερικών Κ. Ζαχαριάδης και ο αναπληρωτής υπεύθυνος για την Τοπική Αυτοδιοίκηση Μίλτος Χατζηγιαννάκης. "Βρισκόμαστε ενώπιον μιας ακόμη κλασικής περίπτωσης αριστείας για την κυβέρνηση Μητσοτάκη" σημειώνουν, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως αποποιείται τις ευθύνες της φορτώνοντάς τις στους δήμους.

Απόλυτη η κυβερνητική ευθύνη στη Μόρια

Σε πολύ υψηλούς τόνους κινείται ο ΣΥΡΙΖΑ στο ζήτημα του προσφυγικού-μεταναστευτικού, στο φόντο της δραματικής κατάστασης στη Λέσβο, μετά την ολοσχερή καταστροφή της Μόριας, την προηγούμενη εβδομάδα, που οδήγησε 13.000 ανθρώπους να κοιμούνται στους δρόμους, ακόμα και στα νεκροταφεία, με εικόνες που προκαλούν σοκ σε όλο τον κόσμο. Κλιμάκιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρέθηκε από την Πέμπτη στο νησί με επικεφαλής τον Δ. Τζανακόπουλο, ο οποίος καταλόγισε την απόλυτη ευθύνη στην κυβέρνηση και στον ίδιο τον πρωθυπουργό. "Ο κ. Μητσοτάκης, ακολουθώντας την κυρίαρχη γραμμή της Ευρώπης, αποφάσισε να μετατρέψει τη χώρα και τα νησιά σε ασπίδα της Ευρώπης" είπε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ από το νησί, προειδοποιώντας πως αν δεν αντιστραφεί η κυβερνητική πολιτική, τα γεγονότα στη Μόρια θα είναι η αρχή μιας αλυσίδας εκρήξεων σε όλη τη χώρα

Κάτι ψήνεται...

Τι θα γίνει στις 15 Σεπτεμβρίου, στις 11 το πρωί, στη σελίδα του Αλέξη Τσίπρα στο Facebook; Αυτό αναρωτιούνται όλοι μετά τα αινιγματικά βιντεάκια που έχουν αναρτηθεί από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στα social media.

Μια λέξη σε κάθε βίντεο, όπως δημοκρατία και αλληλεγγύη, σε κόκκινο και πράσινο φόντο, αντίστοιχα, κι ένα αστέρι που δημιουργείται. Δεν ξέρουμε τι θα μάθουμε την Τρίτη, σε κάθε περίπτωση όμως το teaser του event έχει πετύχει τον σκοπό του.

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ακατάλληλη κυβέρνηση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη ΔΕΘ, από τη μία έχει ως ευαγγέλιο το πόρισμα Πισσαρίδη, μια σύνοψη των πιο ακραία αντικοινωνικών συνταγών του ΔΝΤ, πάνω στις οποίες θα βασιστεί και το εθνικό σχέδιο για τα χρήματα του ευρωπαϊκού ταμείου στήριξης.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις