Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ο Σαμαράς προκαλεί Βενιζέλο-Κουβέλη να τον ρίξουν αν διαφωνούν. Ανοικτό το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών

Υπό το βάρος των πάνδημων αντιδράσεων που ακολούθησαν την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης, Ευ. Βενιζέλος και Φ. Κουβέλης, οι οποίοι είχαν ενημερωθεί εγκαίρως για την απόφαση του Αντ. Σαμαρά να βάλει «λουκέτο» στην ΕΡΤ, ανοίγουν θέμα εκλογών

Υπό το βάρος των ραγδαίων εξελίξεων και των πάνδημων αντιδράσεων που ακολούθησαν την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης, Ευ. Βενιζέλος και Φ. Κουβέλης που είχαν ενημερωθεί εγκαίρως για την απόφαση του Αντ. Σαμαρά να βάλει «λουκέτο» στο Ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής, εξετάζουν τώρα το επόμενο βήμα τους. Παράλληλα, δέχονται τις έντονες πιέσεις βουλευτών τους που ζητούν την παραίτηση του πρωθυπουργού και τη διεξαγωγή εκλογών, σε περίπτωση που το Μαξίμου δεν κάνει αποδεκτό το αίτημα για ακύρωση της ΠΝΠ.     

Σύμφωνα με πληροφορίες, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ συλλέγουν υπογραφές ώστε να καταθέσουν στη Βουλή άμεσα και από κοινού πρόταση για ακύρωση της ΠΝΠ. Μετά τη συνάντηση του Ευ. Βενιζέλου με την ΠΟΣΠΕΡΤ στην Ιπποκράτους στις 2.00 μμ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει συγκαλέσει εκτάκτως συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου προκειμένου να καθοριστεί η στάση του κόμματος απέναντι στις εξελίξεις.

Ήδη από αργά χτες το βράδυ στελέχη του ΠΑΣΟΚ αμφισβητούν ανοικτά το πρόσωπο του Αντ. Σαμαρά. Ο Κ. Σκανδαλίδης δήλωσε ότι «είναι αδιανόητο  με το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση να περάσει  η πραξικομματική  και απαράδεκτη απόφαση για την ΕΡΤ» και πρόσθεσε ότι αν ο Αντ. Σαμαράς «δεν μπορεί και δεν αντέχει να είναι Πρωθυπουργός μιας κυβέρνησης συνεργασίας ας καταθέσει την εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας», καθώς «η Δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα». Λίγες ώρες αργότερα εκλογές ζητούσε και ο Θ. Μωραΐτης. Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «ένας ανεύθυνος πολιτικός δεν μπορεί πλέον να ηγείται μιας κυβέρνησης εθνικής ευθύνης», ότι το πρόβλημα της κυβέρνησης δεν είναι η ΕΡΤ αλλά «ο κ. Σαμαράς,  ο οποίος αγνοώντας και αιφνιδιάζοντας συνεχώς τους κυβερνητικούς εταίρους, κυβερνά εδώ και μήνες με επικοινωνιακούς όρους αποτυγχάνοντας στους στόχους που έχει θέσει  η προγραμματική συμφωνία των κομμάτων». Σημείωσε δε   ότι «επειδή αυτές τις κρίσιμες ώρες κάποιοι παίζουν την τύχη της χώρας κορώνα γράμματα, βάζοντας παπαγαλάκια να διατυπώνουν το εκβιαστικό δίλημμα «αυθαιρεσία ή εκλογές»,  η απάντηση από εμάς θα πρέπει να είναι δεδομένη: Εκλογές». 

Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί στην Ιπποκράτους είναι και η ανακοίνωση του επικεφαλής της Αριστερής Πρωτοβουλίας, Γ. Παναγιωτακόπουλου. Αφού χαρακτήρισε «ανισυνταγματικό πραξικόπημα» την ΠΝΠ, κάλεσε τον Ευ. Βενιζέλο, «αν όντως είχε ενημερωθεί», να παραιτηθεί. «Αν  πάλι όσα διαδίδονται δεν έχουν  σχέση με την πραγματικότητα, ο  πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ οφείλει, σήμερα κιόλας, να άρει την στήριξή του σε αυτή την Κυβέρνηση», συνέχισε.  

Αντίστοιχο είναι το κλίμα που επικρατεί και στην Αγ. Κωνσταντίνου. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, Ν. Τσούκαλης, μιλώντας στον ρ/σ «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5» έκανε λόγο για «συνταγματική παραδοξότητα» και άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά: «Αν από τη ΝΔ επιλέγεται διαδικασία μονομερών ενεργειών και αν η ευαισθησία μας θεωρείται αδυναμία, δε μπορεί να βρεθεί κοινός τόπος», είπε και πρόσθεσε ότι «από εκεί και πέρα απειλείται η κοινή επιβίωση» και «είναι προφανές ότι δε μπορούμε να προχωρήσουμε έτσι».

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ακατάλληλη κυβέρνηση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη ΔΕΘ, από τη μία έχει ως ευαγγέλιο το πόρισμα Πισσαρίδη, μια σύνοψη των πιο ακραία αντικοινωνικών συνταγών του ΔΝΤ, πάνω στις οποίες θα βασιστεί και το εθνικό σχέδιο για τα χρήματα του ευρωπαϊκού ταμείου στήριξης.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις