Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Κ. Γαβρόγλου: "2.500 προσφυγόπουλα πάνε σχολείο"

Σε 94 σχολεία προσλήφθηκαν 274 εκπαιδευτικοί

Περίπου 2.500 προσφυγόπουλα φοιτούν σήμερα στα 126 τμήματα που δημιουργήθηκαν σε 94 σχολεία της χώρας, τόνισε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε χθες στη Βουλή ο υπουργός έχουν προσληφθεί 274 εκπαιδευτικοί, ενώ έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα υγιεινής.

"Το υπουργείο Υγείας με τα επιτελεία του, με τη διάθεση βιβλιαρίων, με τη διάθεση εμβολίων έχει αναλάβει με μεγάλη επιτυχία αυτό το έργο και όσο περνούν οι μέρες νομίζω ότι καθιερώνεται και στη συνείδηση όσων είχαν αμφιβολίες ότι αυτό θα προχωρήσει. Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουμε πίσω", τόνισε ο Κ. Γαβρόγλου και εξέφρασε την ελπίδα ότι "με τα λεφτά που έχουμε εξασφαλίσει από το ΕΣΠΑ, που είναι 12.395.000 ευρώ θα μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε αυτήν την πρωτοβουλία μας που μόνο καλό θα φέρει στην κοινωνία μας και προφανώς θα ανακουφίσει ένα μικρό μεν αλλά σημαντικό μέρος του πόνου αυτών των ανθρώπων που ξεριζώθηκαν από τους πολέμους στον τόπο τους".

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής ισχυρίσθηκε ότι "η πολιτική του υπουργείου Παιδείας όπως υλοποιείται αφήνει χώρο στη δράση της Χρυσής Αυγής". Από την πλευρά του ο Κ. Γαβρόγλου επεσήμανε ότι είναι άλλο "η αντίδραση των φασιστικών στοιχείων" και άλλο οι γονείς που ανησύχησαν. "Σε αυτούς τους ανθρώπους πρέπει να μιλήσουμε, να τους ενημερώσουμε και να τους εκπαιδεύσουμε", πρόσθεσε.

Ακόμη ο υπουργός Παιδείας άσκησε κριτική σε Δήμους οι οποίοι "παρότι λαμβάνουν χρήματα γιατί συντήρηση και την καθαριότητα των κτιριακών εγκαταστάσεων, έχουμε ενδείξεις ότι τα χρήματα αυτά δεν πάνε εκεί που πρέπει να πάνε".

Δείτε όλα τα σχόλια