Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Μέτωπο κατά του σεξισμού

Κάποιο "θέμα" πρέπει να έχουν οι ακραίοι της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ με το αντριλίκι. Διότι από τον Κασιδιάρη το περιμένεις να λέει εντός της Βουλής "γ...σα μία αδελφή" - όπως περιμένεις από τη Δικαιοσύνη να επιληφθεί του επεισοδίου. Αλλά να βλέπεις καθηγητές πανεπιστημίου να υιοθετούν τον σεξισμό ως μέθοδο πολιτικής ανάλυσης και αντιπαράθεσης είναι λίγο βαρύ.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, που ήταν και παραμένει κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, στη συνεδρίαση των επιτροπών της Βουλής για το πολυνομοσχέδιο είπε στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο πως "παντελονάκια δεν φοράτε". Εδώ έχει τερματιστεί η κλίμακα Άδωνι, που επιτίθεται κατά προσώπων με χαρακτηρισμούς για "ανθρωπάκια" χωρίς να αντιδρά κανείς.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ευκλ. Τσακαλώτος δέχεται σεξιστική επίθεση - το έχει κάνει και ο Κασιδιάρης όταν μιλούσε για "μαντάμ Τσακαλώτου". Ο υπουργός Οικονομικών το αντιμετωπίζει ψύχραιμα και απαντά πως "οραματιζόμαστε μια κοινωνία όπου ό,τι είναι αρσενικό δεν είναι απαραιτήτως καλό και ό,τι είναι θηλυκό δεν είναι απαραιτήτως κακό". Ψύχραιμοι ήταν και ο προεδρεύων Νίκος Μανιός (είναι "απαράδεκτα σεξιστικό" είπε) και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Θελερίτη, που δύο μέρες ζητάει να σταματήσουν τα σεξιστικά σχόλια.

Και αφού οι θιγόμενοι είναι ψύχραιμοι, δεν υπάρχει λόγος ψόγου από κανέναν...

Κ.Που.

Δείτε όλα τα σχόλια