Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Φίλια

Πολλοί βουλευτές της Ν.Δ. επέλεξαν να παρακολουθήσουν την ομιλία του Νίκου Φίλη στη Βουλή έχοντας μια στρεβλή εικόνα για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και μια κρυφή ελπίδα. Όμως τους απογοήτευσε η ξεκάθαρη τοποθέτηση του Ν. Φίλη ότι "στις δύσκολες συνθήκες που εξακολουθούν να υπάρχουν, η παραμονή της κυβέρνησης της Αριστεράς στην εξουσία συνεχίζει να είναι κρίσιμη προϋπόθεση για την έξοδο της χώρας από τα Μνημόνια και την επιτροπεία. Αυτό δεν αλλάζει όσες κι αν είναι οι επιφυλάξεις και η εύλογη κριτική που ασκείται στην κυβέρνηση από τον κόσμο της εργασίας και πολλούς προοδευτικούς πολίτες".

Μάλιστα, ο κυβερνητικός βουλευτής τόνισε ότι "θα απογοητευθούν" όσοι προωθούν "την εκτρωματική μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ" σε καθαρά μνημονιακό κόμμα.

Αυτό δεν σημαίνει ότι ο Ν. Φίλης δεν έκανε κριτική. "Η συμφωνία και τα μέτρα σηματοδοτούν την παραμονή της χώρας στο ασφυκτικό μνημονιακό πλαίσιο", είπε, "χωρίς εξωραϊσμούς" και "παιχνίδια success story". "Φτάνουμε στα όρια έναντι των πεποιθήσεων της Αριστεράς, αλλά και των αντοχών της κοινωνίας" επισήμανε ο πρώην υπουργός, επιμένοντας ότι "επικοινωνιακά δεν ακούγεται καλά να παραδέχεσαι ότι οι μνημονιακοί καταναγκασμοί παραμένουν. Δεν πειράζει. Η αλήθεια δεν μπορεί να υποτάσσεται στις ανάγκες της επικοινωνίας".

Κ.Που.

Δείτε όλα τα σχόλια