Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Που πήγε ο συνταγματικά κατοχυρωμένος πλουραλισμός και η πολυφωνία στα κανάλια; (Video)

Το θέμα του πλουραλισμού στην ενημέρωση ως συνταγματικό δικαίωμα όλων των πολιτών έθιξε το πρωί ο αν. υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος στο ΣΚΑΙ.

«Δυστυχώς την περίοδο των πυρκαγιών υπήρξε μια αναπαραγωγή μονομερή της πραγματικότητας, από μερίδα των ΜΜΕ, μια υπερμεγέθυνση προβλημάτων και παρουσίαση αδυναμιών που δεν υπήρχαν στο πεδίο. Το αποτέλεσμα έχει διαψεύσει πολλά ΜΜΕ».

«Η μονομέρεια στην εκπομπή του τηλεοπτικού λόγου -που είναι αντίθετη με το Σύνταγμα-,  έχει σχέση με το ότι καλούνται τα ΜΜΕ να πληρώσουν για τις άδειές τους. Ας προσέξουν οι ιδιοκτήτες τι πολιτική εκπροσωπούν στην τηλεόραση, γιατί με βάση το Σύνταγμα δεν θα έπρεπε να εκπροσωπούν πολιτική, αλλά πλουραλισμό και πολυφωνία» τόνισε ο αν. υπουργός Περιβάλλοντος.

Τον κώδωνα της αντισυνταγματικότητας τον έκρουσε ο αν. υπουργός, το μήνυμα το έλαβαν οι ιδιοκτήτες των καναλιών; Πόσο μάλλον όταν ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΙ Γιάννης Αλαφούζος είχε παραδεχθεί ευθαρσώς στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής ότι «έχουμε σαφείς πολιτικές θέσεις που είναι ενάντια στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ» καθώς και ότι τα κανάλια μπορούν να εκφράζουν απόψεις, κάτι που όμως αντίκειται στην ισχύουσα ελληνική νομοθεσία όπως ο ίδιος είχε πει.

Κυνικά τότε είχε επίσης υποστηρίξει ότι τα ΜΜΕ λειτουργούν ως «γραφεία τύπου επιχειρηματικών ομίλων».

"Υπάρχουν ΜΜΕ που εκτελούν αποστολές με εντολή των ιδιοκτητών τους;" είχε ερωτηθεί τότε κατά την εξέτασή του από την βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Αννέτα Καββαδία και είχε απαντήσει «ναι» εννοώντας φυσικά μόνο τους άλλους… τους ανταγωνιστές του, Mega, ANT1 κλπ.

Λογικά γεννάται το ερώτημα, πως ο ιδιοκτήτης του καναλιού παρουσιάζεται από τη μια υπέρμαχος των πολιτικών απόψεων του και την ίδια ώρα διεκδικεί για το κανάλι του ρόλο στην αντικειμενική ενημέρωση των πολιτών.

 

Δείτε όλα τα σχόλια