Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Γιατί γελάτε, κύριοι;

Καλά τα ανέκδοτα με τους εξωγήινους και ακόμα καλύτερα τα “γιατί γελάτε, κύριοι;” όταν λειτουργούν ως παραπέτασμα γέλιου μπροστά από την αποκρουστική ταύτιση με την ταυτότητα ενός Μεσαίωνα εκπορευόμενου από μελανοχίτωνες ιερωμένους και ακροδεξιούς μισάνθρωπους

Ήταν Ιούλιος του 2016 όταν ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανακοίνωνε από του βήματος της Βουλής πως ήταν πολιτικός κρατούμενος σε ηλικία έξι μηνών και ότι έζησε τα πρώτα χρόνια της ζωής του στην εξορία. Όταν τότε οι βουλευτές ξεσπούσαν σε γέλια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναρωτιόταν μεγαλοφώνως “γιατί γελάτε, κύριοι;” χωρίς φυσικά να πάρει απάντηση. Χθες ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απηύθυνε ξανά το ίδιο ερώτημα στην ολομέλεια με την απορία ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του καθώς αντίκριζε δεκάδες βουλευτές να ξεκαρδίζονται με την ιστορία του εξωγήινου από τον Υμηττό που είπε σε ένα νεαρό παιδί να αλλάξει φύλο. “Γιατί γελάτε, κύριοι;” ξαναρώτησε ο πάλαι ποτέ πολιτικός κρατούμενος της χούντας των συνταγματαρχών με τη χαρακτηριστική απορία που διακρίνει όσους έχουν συναντήσει έστω και μια φορά στη ζωή τους έναν εξωγήινο και κανείς δεν τους πιστεύει. Άξιος διάδοχος ενός άλλου αρχηγού της Ν.Δ. που κάποτε συνομιλούσε με τον Θεό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης περνά σε ένα άλλο επίπεδο της μεταφυσικής για να μας αποδείξει πως προκαλώντας ένα ξέσπασμα γέλιου είναι ο ιδανικός αντιπερισπασμός για να προσπεράσει το ακροατήριό σου την ουσία της σκέψης που θεωρεί πως μια κοινωνική κατηγορία χρήζει ψυχιατρικής περίθαλψης διότι διεκδικεί το δικαίωμα της επιλογής της ταυτότητας φύλου.

Καλά τα ανέκδοτα με τους εξωγήινους και ακόμα καλύτερα τα “γιατί γελάτε, κύριοι;” όταν λειτουργούν ως παραπέτασμα γέλιου μπροστά από την αποκρουστική ταύτιση με την ταυτότητα ενός Μεσαίωνα εκπορευόμενου από μελανοχίτωνες ιερωμένους και ακροδεξιούς μισάνθρωπους. Καλές οι πλάκες με τον Υμηττό και ακόμα καλύτερη η πλάκα στο Twitter και στο Facebook με τον εξωγήινο του Κυριάκου Μητσοτάκη όταν έρχεται να καλύψει τη φτηνή ακροβασία μεταξύ φιλελευθερισμού και ακραία συντηρητικού λόγου που τελικά επικρατεί στην ενδο-δεξιά ιδεολογική μάχη. Την ίδια ώρα, βέβαια, κάποιοι μπορεί να είναι για γέλια με τους εξωγήινους που έρχονται και αλλάζουν φύλο στα παιδιά μας αλλά κάποιοι και κάποιες είναι για κλάματα με τον ψηφοθηρικό συντηρητισμό που λεκιάζει την όποια “αριστερή” τους ταυτότητα. Για κλάματα ένα σημαντικό κομμάτι του δήθεν προοδευτικού πολιτικού κόσμου που χθες κρύφτηκε, όπως επίσης για κλάματα και ένα κομμάτι των ΜΜΕ που ξεπούλησε την ιστορία του στο καρτέλ της ακροδεξιάς μισαλλοδοξίας.

Γι’ αυτό λοιπόν, μετά την πλάκα για τους εξωγήινους, ας σκύψουμε και πάνω από όσα θλιβερά αποκάλυψε η χθεσινή ημέρα.

Δείτε όλα τα σχόλια