Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Δ. Στούμπος σε Π. Καψή: Η ΑΥΓΗ δεν πήρε θαλασσοδάνεια όπως οι καναλάρχες (Video)

Το πολυνομοσχέδιο, το Μακεδονικό και την παραίτηση Ζουράρη κλήθηκε να σχολιάσει ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΥΓΗΣ, Δημήτρης Στούμπος σε πρωινό πάνελ του ΣΚΑΙ αλλά δέχθηκε απρόκλητη επίθεση κατά της εφημερίδας Η ΑΥΓΗ από τον Π. Καψή, η οποία φυσικά δεν έμεινε αναπάντητη.

Αναφέρθηκε στις πολιτικές αλλαγές που φέρνει το «συγκλονιστικό 2018» για τη Ελλάδα και για την Ευρώπη με τις νέες κυβερνήσεις που θα έχουμε σε Ιταλία και Γερμανία και επίδραση που θα έχουν αυτές σε σχέση και με την ελληνική κυβέρνηση.

Την ώρα που υπογράμμιζε τη σημασία που έχει για όλους να κλείσει ο μαύρος κύκλος των μνημονίων και να υπάρξει διέξοδος από την κρίση δέχθηκε ανοίκεια επίθεση από τον Παντελή Καψή για παλαιότερα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας και τη αντιμνημονιακή στάση της στα χρόνια των μνημονίων.

«Δεν ζητήσατε μια συγγνώμη για τους "γερμανοτσολιάδες"» είπε το στέλεχος του ΔΟΛ και επικεφαλής της τότε ΝΕΡΙΤ επί Σαμαρά, για να πάρει την απάντηση του Δ. Στούμπου, «η ΑΥΓΗ δεν πήρε θαλασσοδάνεια όπως οι καναλάρχες που έπαιξαν το ζήτημα όπως νόμιζαν το ζήτημα σε κάθε συγκυρία. Η ΑΥΓΗ έχει πολιτικό λόγο ως εφημερίδα της Αριστεράς. Δεν βρίσαμε ποτέ και όποτε θέλετε να δούμε το αρχείο της εφημερίδας».

Είναι απαράδεκτο αυτό που λέτε και να θα πρέπει τεκμηριώνεται αυτά που λέτε συνέχισε απαντώντας στη λάσπη κατά της εφημερίδας κάτι που χαρακτήρισε «απόλυτη αστοχία του». Εντυπωσιακό όμως είναι ότι αμετανόητος ο κ. Καψής επιβεβαίωσε το δικό του πολιτικό λόγο υπέρ των μνημονίων. «Είπατε εσείς ποτέ ότι τα μνημόνια είναι καλά;» «Βεβαίως» παραδέχθηκε ο κ. Καψής.

Ο Δ. Στούμπος σχολίασε ως «πραγματική ευκαιρία να υπάρξει δυνατότητα επίλυσης στο Μακεδονικό γιατί σε αυτή την κατεύθυνση κινείται και η άλλη πλευρά με την ανατροπή της κυβέρνησης Γκρούεφκι στα Σκόπια που είχε βυθίσει τις όποιες προσπάθειες που γίνονταν στο παρελθόν» ενώ έθεσε και την παράμετρο της γειτονικής Βουλγαρίας που έχει την προεδρία της Ε.Ε.

Και από την εποχή του Συνασπισμού μιλούσε ο ΣΥΡΙΖΑ για σύνθετη ονομασία παρά του ότι σε όλα τα κόμματα υπάρχουν διαφορετικές απόψεις σε αυτό το θέμα αναφέρθηκε στην διαφωνία τότε του Λεωνίδα Κύρκου με τον Φίλιππο Ηλιού είπε και πρόσθετοντας ότι: «Ελπίζω και θα περίμενα ότι θα είναι τόσο αποφασιστική η στάση όλων των πολιτικών δυνάμεων ώστε σταδιακά να φθάσουμε βήμα βήμα στην επίλυση αυτού επί χρόνια άλυτου ζητήματος».

Κατ. Μπρέγιαννη

 

Δείτε όλα τα σχόλια