Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

«Ο πεινασμένος καρβέλια ονειρεύεται»

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Στα χρόνια της μιζέριας επί «χρυσής» οκταετίας του Καραμανλή, και συγκεκριμένα τον Γενάρη του 1958, ο νεαρής ηλικίας τότε γράφων, όλως τυχαία, βρέθηκε αυτόπτης μάρτυρας σε κάποιο θλιβερό επεισόδιο. Δύο μαντραχαλάδες κρατούσαν κάποιο ρακένδυτο παιδί περιμένοντας την αστυνομία που ειδοποίησαν και όταν ήρθε, πέρασαν χειροπέδες στο παιδί επειδή απ’ τον φούρνο άρπαξε ένα καρβέλι ψωμί, όχι από αλητεία, αλλά από αβάσταχτη πείνα. Το παιδί έτρεμε, κλαίγοντας με αναφιλητά, ελπίζοντας στη συμπαράσταση των ανθρώπων που παρακολουθούσαν.

Τον καιρό εκείνο υπουργοί και βουλευτές της ΕΡΕ πήγαιναν στο εστιατόριο «Αβέρωφ» και κάποιος από το προσωπικό του εστιατορίου μ’ ένα φτερό ξεσκόνιζε τα παπούτσια τους καθώς περνούσαν την είσοδο του εστιατορίου. Κάποια μέρα ένας βουλευτής της ΕΡΕ διαμαρτυρήθηκε έντονα στη διεύθυνση επειδή δεν του ξεσκόνισαν με το φτερό τα παπούτσια.

Σήμερα, για το σκάνδαλο «Novartis» η Δικαιοσύνη δεν στρέφεται ενάντια σε κόμματα, αλλά ενάντια σε πρόσωπα που εμπλέκονται στο σκάνδαλο. Γι’ αυτό ο Κούλης και η Φώφη θα ’πρεπε όχι να υπεραμύνονται αυτών, αλλά να κρατήσουν απ’ αυτούς αποστάσεις μέχρι να αποδειχθεί η εμπλοκή τους ή η αθωότητά τους. Δεν το κάνουν γιατί θέλουν να βάλλουν κατά του Αλέξη Τσίπρα, ελπίζοντας πως σε νέες εκλογές θα χάσει, για να καταλάβουν αυτοί την εξουσία. «Ο πεινασμένος καρβέλια ονειρεύεται». Εκτός αν πιστεύουν ότι ο ελληνικός λαός δεν έχει μνήμη για τα γνωστά κατορθώματά τους (2012-2014) με τα οποία τον ρήμαξαν.

Κων/νος Παπανδρέου

Φαραί Αχαΐας

 

ΥΓ.: 1ον) Ο Κούλης και η αδελφή του Ντόρα κατηγορούν τον Αλέξη Τσίπρα ότι έκανε τους Έλληνες φτωχούς. Ο πλούτος ο δικός τους και κάποιων άλλων καθιστούν τους Έλληνες φτωχούς. Ο αδιάντροπος εμπαιγμός τους καλά κρατάει!

2ον) Ερωτηθείς από κάποιους ο γράφων τι γνώμη έχει για τον Θανάση Δαβάκη σχετικά μ’ αυτά που είπε για τους Ρομά, απάντησε: «Ρωτήστε ψυχίατρο να σας πει».

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ποιον κοροϊδεύουν;

Η Νέα Δημοκρατία και το ΚΙΝ.ΑΛΛ. σύρθηκαν εχθές στην υπερψήφιση της τροπολογίας που ανοίγει τον δρόμο για την αύξηση του κατώτατου μισθού. Το έκαναν επειδή ήξεραν ότι, αν καταψήφιζαν, θα είχαν...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο