Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Τ. Αλεξιάδης: Η Ν.Δ. θέλει να επανέλθει στην εξουσία για να κάνει τα ίδια με όσα μας έβαλαν στα μνημόνια (Video)

Στην αναπτυξιακή προοπτική και την κοινωνική πολιτική που σχεδιάζεται για τη μεταμνημονιακή εποχή αναφέρθηκε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στα αναπτυξιακά συνέδρια που γίνονται σε όλη τη χώρα και ολοκληρώνονται το επόμενο χρονικό διάστημα καθώς σήμερα ξεκινά στη Ρόδο και αμέσως μετά στη Σύρο για τις Κυκλάδες.

Μιλώντας για το αρχικό αναπτυξιακό σχέδιο είπε ότι έχει κατατεθεί όπου και περιγράφεται τι θα κάνουμε μετά το τέλος του προγράμματος.  Στο αναπτυξιακό σχέδιο θα ληφθεί υπόψη και το ζήτημα του χρέους. Ο κ. Αλεξιάδης δήλωσε «αισιόδοξος ότι θα έχουμε πολύ καλές ειδήσεις ως τον Αύγουστο».

Απαντώντας σε ερώτηση για το κόστος της διαπραγμάτευσης διέψευσε κατηγορηματικά ότι τέτοιο λέγοντας «δεν υπάρχει κάτι τέτοιο, το υπουργείο Οικονομικών έχει βγάλει αναλυτική τεκμηρίωση επ’ αυτού. Η Ν.Δ. θέλει να επανέλθει στην εξουσία για να κάνει τα ίδια που μας έβαλαν στα μνημόνια. Εμείς πραγματικά θέλουμε να ακούσουμε τι το καινούργιο έχουν να πουν».

Ο κ. Αλεξιάδης πρόσθεσε ότι η χώρα έχει κάνει ήδη μικρές εξόδους στις αγορές. Είμαστε εναντίον σε κάθε λογική συνέχιση της εξάρτησης μέσω της πιστοληπτικής γραμμής. Εκεί είναι η διαφορά μας εμείς θέλουμε να κλείσει η περίοδος των μνημονίων, για αυτό σε πλήρη αντίθεση με τη Ν.Δ. είμαστε υπέρ μιας καθαρής εξόδου.

Τρεις ώρες ενημέρωνε ο αρμόδιος υπουργός Εξωτερικών τον τομεάρχη της Ν.Δ. μετά βγαίνουν στελέχη της και μιλούν για έλλειψη ενημέρωσης. «Διάλογο θα κάνουμε αλλά είμαστε ο χώρος που βγάζουμε τη χώρα από την κρίση που την οδήγησαν άλλοι».

Καλούμενος να σχολιάσει τις δηλώσεις του κ. Φωκά ο κ. Αλεξιάδης υποστήριξε ότι: «Δεν είναι δυνατόν εκπρόσωπος του Ελληνικού Κοινοβουλίου να προσβάλλει το θεσμό του Κοινοβουλίου. Θεμιτή η κριτική σε όλους τους θεσμούς. Κανένας θεσμός, ή πρόσωπο δεν είναι έξω από κριτική όμως αυτό πρέπει να γίνεται με ένα συγκεκριμένο τρόπο και πλαίσιο».

Σε ερώτηση σχετική με τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει στο χώρο του ποδοσφαίρου τόνισε ότι έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα από τον κ. Κοντονή και τον κ. Βασιλειάδη. «Το ποδόσφαιρο δεν είναι πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης ούτε πεδίο επιχειρηματικών συμφερόντων με άλλους στόχους» είπε χαρκακτηριστικά.

Κατ. Μπρέγιαννη

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η διπλή σημασία των ευρωεκλογών

Στο ερώτημα αν οι ευρωεκλογές έχουν ευρωπαϊκό ή εσωτερικό πολιτικό χαρακτήρα δεν υπάρχει καθαρή απάντηση. Όλες οι εκλογές έχουν εσωτερικό πολιτικό χαρακτήρα, πόσο μάλλον οι ευρωεκλογές, που διεξάγονται με απλή αναλογική σε ενιαία πανελλαδική περιφέρεια.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο