Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Γ. Κυρίτσης: Διυλίζουν τον Ρουβίκωνα και καταπίνουν την offshore (Video)

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κυρίτσης κλήθηκε να απαντήσει σε μια μονοθεματική εκπομπή για το Ρουβίκωνα ώστε να μην απαντήσει η Ν.Δ. στο πολιτικό ζήτημα που έχει προκύψει μετά από δημοσίευμα για τη χρηματοδότηση της οικογένειας του προέδρου της Ν.Δ.

Το θέμα της εγκληματικότητας και του Ρουβίκωνα αναδείχθηκε ως κύριο της τηλεοπτικής επικαιρότητας των ιδιωτικών καναλιών.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κυρίτσης κλήθηκε να απαντήσει σε μια μονοθεματική εκπομπή για το Ρουβίκωνα ώστε να μην απαντήσει η Ν.Δ. στο πολιτικό ζήτημα που έχει προκύψει μετά από δημοσίευμα για τη χρηματοδότηση  της οικογένειας του προέδρου της Ν.Δ. και μεγάλης εφημερίδας από αφανή χρηματοδότη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Documento.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κυρίτσης στο ΣΚΑΙ κλήθηκε να απαντήσει στο ζήτημα της εγκληματικότητας με αφορμή το πέταγμα μπογιάς στη γαλλική πρεσβεία από το Ρουβίκωνα. Παρατήρησε παράλληλα ότι αυτό παρουσιάζεται ως μέγα θέμα, αντί για τα επεισόδια των ακροδεξιών στη Μυτιλήνη. «Αθωώνεται τους ακροδεξιούς της Μυτιλήνης που επιτέθηκαν εναντίον γυναικόπαιδα προσφύγων».

«Ο Ρουβίκωνας είναι μια πολιτική ομάδα που κάνει ακτιβισμό καθώς είναι μία από τις κλασικές ενέργειες ακτιβισμού το πέταγμα μπογιάς» «Δεν βοηθάει τις ελληνογαλλικές σχέσεις η δράση αυτή. Δεν συμφωνώ διότι θα πρέπει να έχουμε καλές σχέσεις με τη Γαλλία ωστόσο δεν θα χαλάσουν από αυτό οι σχέσεις μας με τη Γαλλία» απάντησε ο κ. Κυρίτσης όταν τέθηκε το προβοκατόρικο ερώτημα «για το αν κάνει εξωτερική πολιτική ο Ρουβίκωνας».

«Όταν έχεις μια παράνομη πολιτική δραστηριότητα έχεις δίκες, καταδίκες, δικαστήρια. Οι άνθρωποι αυτοί λαμβάνουν την ευθύνη των πράξεων τους και συχνά συλλαμβάνονται σωρεύοντας κάποιοι από αυτούς αρκετά χρόνια φυλακή. Έτσι λειτουργεί το κράτος δικαίου».

Ο κ. Κυρίτσης επεσήμανε ότι όλο αυτή η εμμονή στο θέμα της εγκληματικότητας που σύμφωνα με τα στοιχεία είναι μειωμένη γίνεται για να μην απαντήσει η Ν.Δ. στο πολιτικό ζήτημα που προκύπτει για την οικογένεια Μητσοτάκη από το δημοσίευμα της εφημερίδας Documento.

Ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ επανέφερε σταθερά το θέμα στο Ρουβίκωνα και της εγκληματικότητας σχεδόν σε μια μονοθεματική εκπομπή. «Έχετε μια τάση υποβάθμισης της εγκληματικότητας» αντέτεινε επαναφέροντας το θέμα στην εγκληματικότητα και την ατζέντα της Ν.Δ.

«Τα στοιχεία και οι στατιστικές δείχνουν μείωση της εγκληματικότητα. Δεν σας κάνουν όμως. Το άλλο είναι τι παίρνουν τα ΜΜΕ και τι βλέπουμε γύρω μας. Βλέπω γύρω μου στο ΣΚΑΙ δεν έχετε άδεια».

Kατ. Μπρέγιαννη

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η διπλή σημασία των ευρωεκλογών

Στο ερώτημα αν οι ευρωεκλογές έχουν ευρωπαϊκό ή εσωτερικό πολιτικό χαρακτήρα δεν υπάρχει καθαρή απάντηση. Όλες οι εκλογές έχουν εσωτερικό πολιτικό χαρακτήρα, πόσο μάλλον οι ευρωεκλογές, που διεξάγονται με απλή αναλογική σε ενιαία πανελλαδική περιφέρεια.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο