Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Γ. Κυρίτσης: Απελευθέρωση αγοράς για τη Ν.Δ. σημαίνει "βουταρία" ιδιωτών (Video)

Υπάρχουν δύο πολιτικά σχέδια αυτή τη στιγμή για τη χώρα τη στιγμή που το τρίτο της Ν.Δ. που βασιζόταν στην καταστροφολογία και ότι η κυβέρνηση δεν θα τα καταφέρει κατέπεσε από την πραγματικότητα τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κυρίτσης μιλώντας στην ΕΡΤ.

Όπως εξήγησε ο κ. Κυρίτσης το πρώτο αφορά το πολιτικό σχέδιο της κυβέρνησης που όπως φαίνεται είναι και των ευρωπαίων δανειστών. Το δεύτερο αφορά αυτό που εκφράζει δημόσια ο κ. Στουρνάρας για μια πιστοληπτική γραμμή στήριξης, κάτι που σημαίνει ένα ακόμη μικρό μνημόνιο και σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα χρειάζεται μια πιστοληπτική γραμμή ώστε καμιά κυβέρνηση να μην μπορεί να κάνει οτιδήποτε χωρίς τους δανειστές δηλαδή «ένα μνημόνιο  εις το διηνεκές».

Κάποιοι θέλουν μνημόνιο εις το διηνεκές

Αυτό είναι το επιχείρημα του μνημονίου όπως εξήγησε ο κ. Κυρίτσης διότι σε μνημόνιο δανειζόμαστε φθηνότερα άρα  υποστηρίζοντας κάτι τέτοιο, θα πρέπει να είμαστε μόνιμα μέσα σε αυτό και το όραμα για τη χώρα που προκύπτει είναι ουσιαστικά «να μην υπάρχει Ελλάδα, αλλά μια πτωχευμένη εταιρεία που μόνιμα θα την δανείζουν και θα της λένε τι πρέπει να κάνει».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι τα μέτρα για τη μείωση των συντάξεων, το αφορολόγητο και τα πλεονάσματα είναι υπό διαπραγμάτευση και πρόσθεσε ότι «η οριστική επίλυση του προβλήματος της εμπλοκής των Ευρωπαίων θα ολοκληρωθεί προφανώς ως τον Αύγουστο».

Δεν υπάρχει έξαρση εγκληματικότητας

Στην αντιπαράθεση με τον εκπρόσωπο της Ν.Δ. στο πάνελ  κ. Καραγκούνη που υποστήριζε την απελευθέρωση της αγοράς σημείωσε ότι  «η απελευθέρωση της αγοράς στη ΔΕΗ είχε ως αποτέλεσμα δύο εταιρείες Energa και Powers, να φάνε 200 εκ. από το χαράτσι της ΔΕΗ και μετά να έχουν δικηγόρους της Ν.Δ. Απελευθέρωση της αγοράς για τη Ν.Δ. «σημαίνει βουταρία και όποιος προλάβει» ενώ στο δημόσιο μένει ότι δεν έχει αξία. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επιπλέον υπενθύμισε το παράδειγμα στον ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη και το πόσο κόστισε στο δημόσιο.

Σε ερώτηση για χθεσινή δήλωσή του ο κ. Κυρίτσης την επανέλαβε ότι η δράση του Ρουβίκωνα εντάσσονται στον πολιτικό ακτιβισμό που ενίοτε έχει ένα στοιχείο παραβατικότητας που όταν συμβαίνει τους πιάνουν μπαίνουν φυλακή αποτελεί πλημμέλημα και βγαίνουν. «Η αντιμετώπιση των αρχών είναι αυτή που προβλέπεται για το είδος του αδικήματος» ενώ όπως είπε εγκληματικότητα υπάρχει όπως παντού, όμως δεν υπάρχει έξαρση».  Αν υπάρχει κάτι που μπορεί να την αντιμετωπίσει την εγκληματικότητα είναι η εκπαίδευση υποστήριξε ενώ όπως ανέφερε σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία η Ελλάδα το 2014 ήταν η πέμπτη χώρα στην Ευρώπη και σήμερα είναι η 10η ή 11η.

Κατ. Μπρέγιαννη

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η διπλή σημασία των ευρωεκλογών

Στο ερώτημα αν οι ευρωεκλογές έχουν ευρωπαϊκό ή εσωτερικό πολιτικό χαρακτήρα δεν υπάρχει καθαρή απάντηση. Όλες οι εκλογές έχουν εσωτερικό πολιτικό χαρακτήρα, πόσο μάλλον οι ευρωεκλογές, που διεξάγονται με απλή αναλογική σε ενιαία πανελλαδική περιφέρεια.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο