Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Η ΔΑΠ και οι εκλογές των λίγων

"Η ΔΑΠ δεν έχει λόγο να συμμετέχει σε φοιτητικές εκλογές που αφορούν τους λίγους και αποξενώνουν τους πολλούς". Αυτά έλεγε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον περασμένο Σεπτέμβριο από τη ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη. "Δεν θα ξανακολληθεί καμία αφίσα από τη Νέα Δημοκρατία σε κανένα πανεπιστήμιο" συμπλήρωνε.

Τελικά η ΔΑΠ και συμμετείχε, και γαλάζιες ταπετσαρίες με την πουλάδα γέμισαν τους τοίχους των σχολών, και επιχειρήθηκε ο απόλυτος ευτελισμός της ήδη υποβαθμισμένης εκλογικής διαδικασίας. Οι κάλπες που έστησε μόνη της η ΔΑΠ - ΝΟΠΕ στην "Αίγλη" Ζαππείου με το πρόσχημα της "ανομίας", με περσινά ψηφοδέλτια άλλων παρατάξεων, εξευτέλισε κάθε έννοια συλλογικής διαδικασίας και δημοκρατίας.

Η ίδια ΔΑΠ που μερικά χρόνια πριν έκανε εκλογές με μπράβους, η "άριστη" ΔΑΠ με τα κυκλώματα διαρροής θεμάτων εξεταστικών και εργασιών, σήμερα, σε υπόγεια συνεννόηση με πρυτανικές αρχές, υπηρετεί το αφήγημα της "ανομίας".

Κατάργηση του ασύλου, απαξιωμένοι σύλλογοι και η ΔΑΠ σε ρόλο προστάτη. Αυτό είναι το όραμα της Ν.Δ. για τα πανεπιστήμια. Το φοιτητικό κίνημα πρέπει να το συνειδητοποιήσει και να το μπλοκάρει.

Οφείλει παράλληλα να θέσει ανοιχτά και χωρίς φόβο την ανάγκη ριζικής αλλαγής στη λειτουργία των φοιτητικών συλλόγων, με νέες δομές, σε μια κατεύθυνση πραγματικού εκδημοκρατισμού και συμμετοχής, τη σύσταση ενός τριτοβάθμιου ενιαίου πανελλαδικού οργάνου, μιας νέας ΕΦΕΕ. Και από δίπλα το υπουργείο Παιδείας να δώσει όλα τα εχέγγυα γι' αυτές τις αλλαγές. Διότι η επαναφορά της συνδιοίκησης χωρίς ουσιαστική επαναλειτουργία των φοιτητικών συλλόγων μοιάζει με πουκάμισο αδειανό.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

151

Με την ψήφο εμπιστοσύνης που πήρε εχθές από τη Βουλή, η κυβέρνηση κέρδισε μια σημαντική πολιτική μάχη. Η προσπάθεια που καταβάλλει η αντιπολίτευση εδώ και επτά μήνες να αποσταθεροποιήσει τον...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο