Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

"Η Ελλάδα έχει την υψηλότερη απορρόφηση κονδυλίων για την περίοδο 2014 - 2020"

Eurokinissi

Απάντηση της Κ. Κρέτσου στον Δ. Παπαδημούλη - Αλ. Χαρίτσης: "Μόνο η Ν.Δ. δεν "βλέπει" την πρωτιά της Ελλάδας στην απορρόφηση ΕΣΠΑ"

Μόνο η Ν.Δ. δε “βλέπει” το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι πρώτη στην απορρόφηση των κονδυλίων του τρέχοντος ΕΣΠΑ, κάτι το οποίο παραδέχεται με όλους τους επίσημους τρόπους η Κομισιόν.

«Όλοι στην Ευρώπη αναγνωρίζουν τις επιτυχίες μας. Μόνο η Ν.Δ. κάνει πως δεν καταλαβαίνει» τονίζει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης, σχολιάζοντας μέσω Τwitter την απάντηση της επιτρόπου για θέματα Περιφερειακής Ανάπτυξης Κ. Κρέτσου σε ερώτηση του αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, ότι η Ελλάδα μπορεί να είναι περήφανη, καθώς έχει την υψηλότερη απορρόφηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ για την περίοδο 2014-2020.

Η επίτροπος για θέματα Περιφερειακής Ανάπτυξης επιβεβαίωσε την πρωτιά της χώρας μας στην απορρόφηση πόρων του ΕΣΠΑ. «Η Ελλάδα μπορεί να είναι περήφανη για την απορρόφηση κονδυλίων στην περίοδο 2014 - 2020. Χάρη στη δουλειά και της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης, χάρη στο Συμβούλιο και χάρη στην Επιτροπή, η Ελλάδα έχει την υψηλότερη απορρόφηση κονδυλίων για την περίοδο 2014 - 2020. Και για την Ελλάδα και για την Ισπανία και για την Πορτογαλία λοιπόν, η εμπειρία μας δείχνει ότι πρέπει να είμαστε ευέλικτοι», σημείωσε η Κορίνα Κρέτσου, στο πλαίσιο συζήτησης σχετικά με το μέλλον της πολιτικής συνοχής. Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Παπαδημούλης έθεσε στην Επίτροπο ερωτήματα σχετικά με τη σωστή διαχείριση των κονδυλίων και τη μείωση των ανισοτήτων ως κύριο μέλημα της πολιτικής συνοχής.

Γ.Α.

Δείτε όλα τα σχόλια