Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Καρά Σεβντάς... βαρύς κι ασήκωτος

της Κατερίνας Μπρέγιαννη Στον ύπνο πιάστηκαν η Ν.Δ. και σύσσωμη η αντιπολίτευση με την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών από την Τουρκία. Δεν το περίμεναν αυτό από τον Σουλτάνο. Μόνο μαύρα που δεν...

Στον ύπνο πιάστηκαν η Ν.Δ. και σύσσωμη η αντιπολίτευση με την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών από την Τουρκία. Δεν το περίμεναν αυτό από τον Σουλτάνο. Μόνο μαύρα που δεν φόρεσαν οι τηλεπαρουσιαστές στον ΣΚΑΪ.

Τέτοια προδοσία από τον μεγάλο Εφέντη! Να φανεί τόσο μεγαλόκαρδος ξημερώματα της Παναγιάς απελευθερώνοντας τους δύο στρατιωτικούς και αδειάζοντας το μεγάλο πολιτικό επιχείρημα που πάνω του έχει οικοδομηθεί η μισή επικοινωνιακή προπαγάνδα της Ν.Δ. (Η άλλη μισή στο "Μακεδονικό")...

Ξημέρωσε η επόμενη μέρα και παρέλασαν όλοι οι «ειδικοί» πολιτικοί και στρατιωτικοί αναλυτές από ΑΝΤ1 και ΣΚΑΪ για να αποδομήσουν τη θετική είδηση. Και εκεί που επί έναν χρόνο έκλαιγαν, δεν βρήκαν ούτε μια στιγμή να χαμογελάσουν για την επιστροφή των δύο.

Το SMS του επικοινωνιακού επιτελείου της Ν.Δ. προς τον ΣΚΑΪ, ελλείψει βουλευτών της, που λιάζονταν στις ξαπλώστρες διάσημων θερινών προορισμών, θα μπορούσε να είναι:

* Η κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα. Όλοι οι πολιτικοί παράγοντες βοήθησαν.

* Η Επιλογή της κράτησης και της απελευθέρωσης των δύο στρατιωτικών να λέτε ότι ήταν του Ερντογάν. Η κυβέρνηση αιφνιδιάστηκε.

* Έγινε προσπάθεια αλλαγής ατζέντας από την κυβέρνηση για να ξεχαστεί το Μάτι.

* Κανένας δεν γνώριζε ότι θα απελευθερωθούν, άρα είναι βέβαιο ότι δεν είναι δική μας επιτυχία.

* Να ρωτάτε γιατί ήταν ανάγκη να πάει το πρωθυπουργικό αεροπλάνο να πάρει τους δύο στρατιωτικούς.

* Ο Ερντογάν δεν κάνει τίποτα χωρίς ανταλλάγματα. Να ρωτάτε για τους οκτώ και για τους μουφτήδες της Θράκης.

* Το Μαξίμου προσπαθεί να κεφαλαιοποιήσει την επιστροφή των δύο.

* Η ένταση στο Αιγαίο συνεχίζεται με τους ψαράδες. Να λέτε ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει στην επιθετικότητα της Τουρκίας.

Το ότι δεν γνώριζε η Ν.Δ. απλά μπορεί να σημαίνει ότι επιτέλους κάτι άλλαξε προς το καλύτερο. Οι δίαυλοι επικοινωνίας που υπήρχαν έσπασαν και η Ντ. Μπακογιάννη σταμάτησε να μαθαίνει τα πάντα πριν καν συμβούν.

Τώρα, αναφορικά με την ευτέλεια και τη μικροψυχία της κριτικής για το πρωθυπουργικό αεροπλάνο -όπου συναινεί και κομμάτι της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς-, δεν περίμενε κανείς από τον βούρκο της εθνολατρίας κάτι καλύτερο.

Απλά, είναι η άλλη όψη της ίδιας χαμερπούς ανουσιολογίας που είχαν έτοιμη σε κάθε περίπτωση. Αν δεν έστελνε το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, θα ήταν τουλάχιστον... ανίκανη, αναίσθητη, άχρηστη και εθνικά μειοδοτική η κυβέρνηση, ενώ ο Τσίπρας αδιάφορος ζει τη «μεγάλη ζωή» την ώρα που ο λαός πεινάει.

Η Σ. Βούλτεψη η μόνη πολιτικός που έμεινε Αθήνα Δεκαπενταύγουστο. Λυπηθείτε μας.

 

Δείτε όλα τα σχόλια