Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Τα εθνικιστικά άκρα συμπίπτουν

Το ότι μόνο οι εθνικιστές της ΠΓΔΜ, η Ν.Δ. και οι εθνικιστές στην Ελλάδα είναι εναντίον της συμφωνίας των Πρεσπών είναι γνωστό - αν και από χθες το εθνικιστικό VMRO οπισθοχώρησε στη διεθνή πίεση και...

Το ότι μόνο οι εθνικιστές της ΠΓΔΜ, η Ν.Δ. και οι εθνικιστές στην Ελλάδα είναι εναντίον της συμφωνίας των Πρεσπών είναι γνωστό - αν και από χθες το εθνικιστικό VMRO οπισθοχώρησε στη διεθνή πίεση και προτείνει ψήφο κατά συνείδηση.

Αφού όμως τα δύο άκρα των δύο χωρών “επικοινωνούν”, καλό είναι να δούμε τα επιχειρήματα και να εξετάσουμε τις συμπεριφορές τους. Παράδειγμα πρώτο: ο αντιπρόεδρος του VMRO Αλεξάντερ Νικολόφσκι δηλώνει (στον "Guardian") ότι "θα είχαν καλύτερη συμφωνία αν είχαν αφήσει τους Έλληνες να τη γράψουν, γιατί πιθανότατα οι Έλληνες θα ένιωθαν λίγο ντροπή να πάρουν για τον εαυτό τους τα πάντα".

Παράδειγμα δεύτερο: βγαίνει χθες ο ηγέτης του VMRO Χρίστιαν Μίτσκοσκι και δηλώνει ότι είναι κατά της συμφωνίας των Πρεσπών επειδή “αλλάζει το σύνταγμα και η θεσμική ταυτότητα. Χάνουμε όλες τις κεκτημένες θέσεις και επιχειρήματα”.

Με βάση αυτές τις δηλώσεις, κανονικά οι Έλληνες εθνικιστές θα έπρεπε να πανηγυρίζουν. Ή να προβληματίζονται όταν οι δικοί τους ηγέτες επιμένουν ότι η συμφωνία βλάπτει τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα.

Το γεγονός ότι δεν κάνουν ούτε το ένα ούτε το άλλο αποδεικνύει ότι κάτι σάπιο υπάρχει στο εθνικιστικό βασίλειο της ελληνικής Δανιμαρκίας...

Κ.Που.

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια