Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Έφυγε η αλύγιστη δασκάλα Λαμπρινή Χριστογιώργου-Παππά

«Έφυγε» ένας ωραίος άνθρωπος. Πλήρης ημερών έφυγε από τούτο τον κόσμο η Λαμπρινή Χριστογιώργου-Παππά. Αγωνίστρια της Αριστεράς και της δημοκρατίας από τα νεανικά της χρόνια μέσα από τις γραμμές του...

«Έφυγε» ένας ωραίος άνθρωπος. Πλήρης ημερών έφυγε από τούτο τον κόσμο η Λαμπρινή Χριστογιώργου-Παππά. Αγωνίστρια της Αριστεράς και της δημοκρατίας από τα νεανικά της χρόνια μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ, κυνηγήθηκε και διώχθηκε ανηλεώς από τους πολιτικούς της αντιπάλους. Γιούρα, Μακρόνησος, Τρίκερι στην πρώτη μετεμφυλιοπολεμική περίοδο. Δεν λύγισε ποτέ. Δασκάλα που απολύθηκε από τη δουλειά της για τις πεποιθήσεις της.

Με την επιβολή της δικτατορίας το 1967, ξανά σύλληψη και εξορία από την πρώτη μέρα μαζί με τον άνδρα της, τον βουλευτή της Αριστεράς στα Γιάννενα Μιχάλη Χριστογιώργο. Γιάρος, Αλικαρνασσός το δρομολόγιο αυτή τη φορά. Άλλα δυόμισι χρόνια μακριά από το παιδί της.

Πάντα αισιόδοξη, αλύγιστη και δυνατή. Μέχρι το τέλος διατήρησε αμείωτο το ενδιαφέρον της για την πορεία της χώρας, την προοπτική των νέων ανθρώπων, με άποψη για τις πολιτικές επιλογές της Αριστεράς. Η στάση της για μια ζωή αποτελεί σημείο αναφοράς για τους νεότερους.


Η κηδεία θα γίνει σήμερα Τετάρτη, στις 2 μ.μ., από το Κοιμητήριο Ζωγράφου.

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια