Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ασκήσεις θεσμικής εκτροπής από στελέχη της Ν.Δ.

Ο Ν. Δένδιας προσπάθησε να λάβει αποστάσεις από τις ακραίες γαλάζιες φωνές καθώς αναγνώρισε πως αν δημιουργήσει μια πλειοψηφία ο πρωθυπουργός θα έχει κυβερνητική νομιμοποίηση

"Η Ν.Δ. ήταν, είναι και θα παραμείνει πιστή σε κάθε λέξη του Συντάγματος" υποστήριξε πριν λίγες ημέρες στο Twitter o Λευτέρης Αυγενάκης. Ωστόσο οι πρόσφατοι ισχυρισμοί του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. και άλλων προβεβλημένων στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποτυπώνουν "γαλάζιες" διαθέσεις να... ξαναγραφεί το σύνταγμα.

Αυγενάκης: "Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια"

Ο κ. Αυγενάκης δεν δίστασε την περασμένη εβδομάδα να εμπλέξει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις μικροπολιτικές σκοπιμότητες της Ν.Δ. με αφορμή τις διαφοροποιήσεις στις τάξεις της συγκυβέρνησης έναντι της συμφωνίας των Πρεσπών. Υποστήριξε πως "αν ο Αλέξης Τσίπρας ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης και την πάρει, θα πρόκειται για μια ετερόκλητη κυβερνητική πλειοψηφία η οποία δεν μπορεί να υπηρετήσει το εθνικό συμφέρον. Αν το εγκρίνει αυτό και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια"! Ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ., σε ανάλογο πνεύμα, πρόσθεσε πως "αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εγκρίνει μια ‘κυβέρνηση - κουρελού’, εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να μιλήσουμε καθαρά και να αποδομήσουμε με επιχειρήματα για ποιο λόγο αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να συνεχίσει. Δεν νοείται να κυβερνά ο θίασος αυτός με ανεμομαζώματα και ανεμοσκορπίσματα"...

Κικίλιας: " Δεν θα μπορεί να κυβερνά ακόμη και αν πάρει ψήφο εμπιστοσύνης"!

Μαθήματα... συνταγματικού Δικαίου φρόντισε να παραδώσει από τα ερτζιανά και ο Βασίλης Κικίλιας καθώς υποστήριξε πως, "χωρίς πραγματική δεδηλωμένη, εάν ένα από τα δύο κόμματα αποχωρήσει από την κυβέρνηση, δεν μπορεί ο κ. Τσίπρας να συνεχίσει να κυβερνά ακόμη και αν πάρει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή"!

Ασφαλιστική δικλίδα κατά της Αριστεράς αξιώνει ο Γεωργιάδης

Δεν πέρασε απαρατήρητο ότι, την ίδια ημέρα, ο Άδωνις Γεωργιάδης... εξειδίκευσε το δόγμα του Μάκη Βορίδη για "παρεμβάσεις στο κράτος και στους θεσμούς ώστε να μην ξαναέρθει η Αριστερά στην εξουσία", γιατί "οι ιδέες της είναι ελαττωματικές". Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. πρότεινε από το βήμα της Βουλής "να βρεθεί στο σύνταγμα ασφαλιστική δικλίδα ώστε οποτεδήποτε έρχονται άθλιοι άνθρωποι σαν κι εσάς, να μην κινδυνεύει η Δημοκρατία, πώς θα προστατευθεί από Κατρούγκαλους. Να αλλάξει το σύνταγμα για να είμαστε σίγουροι ότι άνθρωποι των δικών σας ιδεών των δικών σας μεθοδεύσεων, του δικούς σας άθλιου χαρακτήρα δεν θα έχουν τη δυνατότητα να φέρουν σε κίνδυνο τη Δημοκρατία".

Αποστάσεις Δένδια από τις "γαλάζιες" ακρότητες

Σε αυτό το φόντο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Νίκος Δένδιας φρόντισε να λάβει αποστάσεις από τις ακραίες "γαλάζιες" φωνές καθώς αναγνώρισε πως "αν δημιουργήσει μια πλειοψηφία ο πρωθυπουργός, θα έχει κυβερνητική νομιμοποίηση". Υπογράμμισε δε με νόημα πως "θεωρούμε ότι οι εκλογές πρέπει να γίνουν το συντομότερο δυνατόν και αυτό θα συνεχίσουμε να επικαλούμαστε, βεβαίως με κοσμιότητα, ούτε κραυγάζουμε, ούτε ωρυόμαστε, ούτε βγάζουμε κόσμο στις πλατείες, ούτε βρίζουμε κανέναν".

 

Δείτε όλα τα σχόλια