Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ο Αδ. Γεωργιάδης απειλεί με μηνύσεις τους Εισαγγελείς αν τον καλέσουν να καταθέσει για τη Novartis (ηχητ)

Στην Δικαιοσύνη και στους Εισαγγελείς επιτέθηκε με απειλές για μηνύσεις, ο Άδωνις Γεωργιάδης απαντώντας σε ερώτηση στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ για την υπόθεση της Novartis.

Συγκεκριμένα απείλησε την Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και γενικά τους Εισαγγελείς που θα τον καλέσουν να δώσει εξηγήσεις για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας καθώς σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται αυτό θα σημαίνει παραβίαση του άρθρου 86 του Συντάγματος.

Συγκεκριμένα  ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε:

"Αν η κ. Τουλουπάκη ή οποιοσδήποτε εισαγγελέας στείλει κλήση για να δώσω εξηγήσεις για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας θα προσφύγω στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο του άρθρου 86 και μετά θα της κάνω μήνυση για κατάχρηση εξουσίας" "Αν μου βρουν λεφτά και θέλουν να μου κάνουν δίωξη για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος πολύ ευχαρίστως. Επειδή φράγκο δεν έχω δεν ανησυχώ καθόλου... "Όσο ισχυεί αυτό το Σύνταγμα θα τηρούμε αυτό το Σύνταγμα. Όποιος πάει να παραβιάσει το Σύνταγμα για να παίξει πολιτικά παιχνίδια θα μπει φυλακή". Ο κ. Γεωργιάδης επικαλέστηκε το άρθρο 86 περί ευθύνης υπουργών και ζήτησε να Θα γίνει προκαταρκτική επιτροπή της Βουλής, θα συστηθεί το Ειδικό Δικαστικό Συμβούλιο και θα δικαστώ βάση του άρθρου 86."

Εντυπωσιακό είναι ότι επικαλείται το άρθρο 86 περί ευθύνης υπουργών, όταν ο ίδιος ψήφισε την αλλαγή του καθώς και το ότι δεν υπερασπίζεται τον εαυτό του λέγοντας ότι είναι αθώος... αλλά ότι δεν θα του βρουν χρήματα! 

Πόσο πειστικό είναι αυτό... ας το κρίνει ο κόσμος...

Κατ. Μπρ.

 

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ακατάλληλη κυβέρνηση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη ΔΕΘ, από τη μία έχει ως ευαγγέλιο το πόρισμα Πισσαρίδη, μια σύνοψη των πιο ακραία αντικοινωνικών συνταγών του ΔΝΤ, πάνω στις οποίες θα βασιστεί και το εθνικό σχέδιο για τα χρήματα του ευρωπαϊκού ταμείου στήριξης.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις