Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Νόμιμοι ιδιοκτήτες και καταχραστές

Είναι γνωστό ότι σε αυτή τη χώρα υπάρχουν οι νόμιμοι ιδιοκτήτες της εξουσίας και οι πρόσκαιροι καταχραστές της. Αν ανήκεις στους νόμιμους ιδιοκτήτες της χώρας, δεν πειράζει να τα παίρνεις από τη...

Είναι γνωστό ότι σε αυτή τη χώρα υπάρχουν οι νόμιμοι ιδιοκτήτες της εξουσίας και οι πρόσκαιροι καταχραστές της.

Αν ανήκεις στους νόμιμους ιδιοκτήτες της χώρας, δεν πειράζει να τα παίρνεις από τη Siemens, από τη Novartis, από θαλασσοδάνεια, από διάφορες off shore. Αρκεί να έχεις καλές σπουδές και να φοράς τις σωστές γραβάτες και τον σωστό σκελετό γυαλιών. Ή, ακόμα και αν δεν τα διαθέτεις αυτά και είσαι ένας επαγγελματίας λαϊκιστής, πάλι να καταγράφεσαι στην πλευρά των νομίμων ιδιοκτητών. Και να σε υπερασπίζονται οι έγκυροι αναλυτές των έγκυρων ιδιωτικών ΜΜΕ.

Από την άλλη, αν δεν είσαι στους καταχραστές, δεν έχει σημασία πόσο τίμιος είσαι και τι είδους πολιτική κάνεις. Σημασία έχει το στυλ και το ύφος σου. Στο οποίο ελάχιστη σημασία θα έδινε κάποιος αν είχες την πολιτική κάλυψη των νομίμων ιδιοκτητών της χώρας.

Η ιδέα είναι η εξής: Οι νόμιμοι ιδιοκτήτες της χώρας δεν έχουν να δώσουν λόγο σε κανέναν για τα πάρτι που στήνουν. Ενώ οι καταχραστές κρίνονται πολύ αυστηρά όταν παραβιάζουν τον κανόνα που λέει ότι η πολιτική είναι αποκλειστικά ζήτημα τηλεοπτικής αισθητικής και τίποτα περισσότερο.

Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε προχθές ότι θα κάνει μήνυση στην εισαγγελέα Διαφθοράς στην περίπτωση που κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας για την υπόθεση Novartis, στην οποία φέρεται εμπλεκόμενος με στοιχεία του FBI.

Μπορείτε να φανταστείτε τι θα είχε γίνει αν στη θέση του Γεωργιάδη βρισκόταν ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ;

Όχι. Γιατί σήμερα όλοι μιλάνε για τον Πολάκη. Το δάνειο του οποίου, όπως δηλώνει ο ίδιος ο Στουρνάρας, είναι απολύτως σύννομο.

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η διπλή σημασία των ευρωεκλογών

Στο ερώτημα αν οι ευρωεκλογές έχουν ευρωπαϊκό ή εσωτερικό πολιτικό χαρακτήρα δεν υπάρχει καθαρή απάντηση. Όλες οι εκλογές έχουν εσωτερικό πολιτικό χαρακτήρα, πόσο μάλλον οι ευρωεκλογές, που διεξάγονται με απλή αναλογική σε ενιαία πανελλαδική περιφέρεια.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο