Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Μήνυμα συνεργασίας

"Η Συμφωνία των Πρεσπών στο γράμμα και στο πνεύμα της έχει όλες τις πρόνοιες ώστε να ανοίξει ένας δρόμος, τον οποίο ήδη βαδίζουμε, για να υπάρξει φιλία, συνέργεια, συμμαχία ανάμεσα στις δύο χώρες και ανάμεσα στον ελληνικό λαό και στον λαό της Βόρειας Μακεδονίας" τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης υποδεχόμενος στο κοινοβούλιο τον υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας Νικολά Ντιμιτρόφ.

Ο Ν. Βούτσης εξέφρασε τη σιγουριά ότι η επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Βόρεια Μακεδονία θα βοηθήσει στην "επιτάχυνση" της συνεργασίας των δύο χωρών στον οικονομικό, τον εμπορικό και τον τουριστικό τομέα, κάτι με το οποίο συμφώνησε και ο Ν. Ντιμιτρόφ. Ο Ν. Βούτσης εκτίμησε ότι, εκτός από τη σαφή πλειοψηφία υπέρ της κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών, υπάρχει και "μια ευρύτερη πλειοψηφία ανοχής, για να προχωρήσει συστηματικά και να ολοκληρωθεί αυτή η Συμφωνία".

"Οι τελευταίες εξελίξεις έδωσαν τέλος σε προκαταλήψεις, ταμπού και στερεότυπα και μας δημιουργούν τη βεβαιότητα ότι και οι δύο χώρες μας βρεθήκαμε στη σωστή πλευρά της Ιστορίας" τόνισε από την μεριά του ο Ν. Ντιμιτρόφ παρατηρώντας ότι "καταφέραμε να δημιουργήσουμε περισσότερη Ευρώπη, μια μικρή Ευρώπη εδώ στα Βαλκάνια".

Κ.Π.

Δείτε όλα τα σχόλια