Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

"Άλλοθι" η πολιτιστική κληρονομιά!

Τη θέση - επιτομή του νεοφιλελευθερισμού ότι "δεν πρέπει σε καμία περίπτωση η προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς να χρησιμοποιείται ως άλλοθι για την καθυστέρηση επενδύσεων" διατύπωσε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της συνάντησής του με τη διοίκηση της COSCO! Επισήμανε δε ότι "όταν έχει δρομολογηθεί ένα μεγάλο επενδυτικό σχέδιο, οποιαδήποτε αλλαγή των κανόνων από τη διοίκηση, από το ελληνικό κράτος, εκ των υστέρων δημιουργεί προβλήματα και ερωτήματα".

Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρόεδρος της Ν.Δ. φρόντισε να κλείσει εκ νέου το μάτι στην προώθηση επενδύσεων -με fast track διαδικασίες, χωρίς όρους και προϋποθέσεις-, καθώς «θα σεβαστούμε τους νόμους και το σύνταγμα, αλλά θα διαμορφώσουμε ένα τέτοιο πλαίσιο που δεν θα δημιουργούμε αδικαιολόγητα εμπόδια στη προσπάθειά σας να ολοκληρώσετε αυτήν την επένδυση»... Δεν πέρασε δε απαρατήρητο ότι στάθηκε στις... πολιτιστικές ευαισθησίες των επίδοξων επενδυτών καθώς ισχυρίστηκε ότι “μπορούμε πάντα να βρούμε μια ικανοποιητική ισορροπία μεταξύ της ανάγκης να προστατεύσουμε τον πολιτιστικό μας θησαυρό, κάτι το οποίο φαντάζομαι ότι και οι ίδιοι οι επενδυτές το αναζητούν, και της ανάγκης να μην αποτελεί αυτό εμπόδιο στη δρομολόγηση επενδύσεων”...

Κ.Σ.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Κυβέρνηση συνοπτικών διαδικασιών

Η Ν.Δ. ή είναι μεθυσμένη από την επάνοδο στην εξουσία και λαφυραγωγεί ασύστολα ή έχει καβαλήσει το καλάμι και νομίζει ότι το κράτος τής ανήκει, οπότε δεν αισθάνεται την ανάγκη να δικαιολογήσει τις αποφάσεις της ή να τηρήσει κάποια προσχήματα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο