Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφτηκε την Πλοηγική Υπηρεσία στο λιμάνι του Πειραιά

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης επιβεβαιώθηκε η προσήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της υπηρεσίας. Αυτή εκφράστηκε κατά την κυβερνητική θητεία με την ενίσχυση της Πλοηγικής Υπηρεσίας με επιπλέον προσωπικό, με τη συντήρηση των υποδομών και με την αγορά νέου εξοπλισμού που έχει ήδη παραδοθεί.

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενο από βουλευτές, το Τμήμα Ναυτιλίας και τη Νομαρχιακή Επιτροπή Πειραιά επισκέφθηκε την Πλοηγική Υπηρεσία στο λιμάνι του Πειραιά όπου συναντήθηκε με τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους στο χώρο. Το κλιμάκιο συνόδευσε ο Γεν. Γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής  Πολιτικής.

Η πλοηγική είναι μία κερδοφόρα δημόσια υπηρεσία, τα δε τέλη της συγκριτικά με άλλα ευρωπαϊκά λιμάνια είναι τα πλέον χαμηλά. Με αυτό τον τρόπο τα ελληνικά λιμάνια είναι, εκτός από ασφαλή, και οικονομικά ελκυστικά και ανταγωνιστικά.

Πριν από 4 χρόνια το λιμάνι του Πειραιά είχε μείνει σχεδόν με μία (1) πλοηγίδα, ενώ σήμερα είναι σε πλήρη λειτουργία και οι πέντε (5) καλύπτοντας με απόλυτη επάρκεια τις ανάγκες του. Επιπλέον έχει προγραμματιστεί η αγορά επιπλέον επτά (7) σκαφών.  Η ανάπτυξη της κρουαζιέρας έχει δημιουργήσει νέες ανάγκες σε πολλά ελληνικά λιμάνια διαμορφώνοντας ένα τελείως διαφορετικό τοπίο συγκριτικά με 10 χρόνια πριν.

Η ΝΔ είναι στο αντίποδα αυτής της πολιτικής, καθώς, μέσα από την εγκατάλειψη ανθρώπων και υποδομών, οδηγούσε την υπηρεσία στην ιδιωτικοποίηση. Από το 2004 δεν είχε γίνει σημαντική προμήθεια εξοπλισμού και από το 2008 δεν είχε γίνει καμία πρόσληψη προσωπικού. 

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοηγών δήλωσε ότι πριν από 4 χρόνια «υπήρχε απογοήτευση και δεν πίστευαν ότι μπορούσε να αλλάξει η κατάσταση».  Ωστόσο σήμερα υπάρχει μία νέα πραγματικότητα και η Πλοηγική δουλεύει άψογα και αποτελεσματικά.  Οι εργαζόμενοι ευχαρίστησαν για την συνεργασία που υπήρξε όλο αυτό το διάστημα μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας και των συνδικάτων τους.

Οι δεσμεύσεις της Νέας Δημοκρατίας για την επαναφορά της αναλογίας 1 προς 5 για τις προσλήψεις στο δημόσιο τομέα και η εκχώρηση στον ιδιωτικό τομέα ακόμη και υπηρεσιών που είναι στον πυρήνα του δημόσιου τομέα, όπως οι διευθύνσεις μισθοδοσίας των δημόσιων υπηρεσιών δημιουργούν ξανά ένα καθεστώς αβεβαιότητας για το μέλλον.

Δείτε όλα τα σχόλια