Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Αυξήσεις μισθών με Ν.Δ: Περιμένετε… την ανάπτυξη και την καλή διάθεση των επιχειρηματιών Video)

Mε αοριστολογίες περί ανάπτυξης και επενδύσεων απαντά η Ν.Δ. στα κρίσιμα ζητήματα της χώρας. Δεν δεσμεύεται για τίποτα και δεν απαντά τίποτα για τις προγραμματισμένες προσλήψεις στην Παδεία και την Υγεία

Που θα βρει τα λεφτά η Ν.Δ. για να υλοποιήσει το πρόγραμμά της, πως θα αυξηθούν οι μισθοί; «Από την ανάπτυξη» απαντούν τα στελέχη της Ν.Δ. γενικόλογα χωρίς να λένε τίποτα συγκεκριμένο. Αντί για προγραμματικές θέσεις αοριστολογίες υπέρ μιας «ανάπτυξης» που θα έρθει αυτόματα, από τη μείωση των φόρων και τις δεσμεύσεις Μητσοτάκη.

«Θα αυξήσουμε το ΑΕΠ και θα δίνουμε διπλάσιους μισθούς» είπε ο Κ. Καραγκούνης στον Alpha χωρίς να πει τίποτα για το πώς θα αυξηθούν οι μισθοί, τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ ήδη έχει αυξήσει τον κατώτατο μισθό, έχει καταργήσει τον υποκατώτατο και έχει δεσμευθεί για νέα αύξησή του.

Σε ότι αφορά τους μισθούς οι εργαζόμενοι δεν θα πρέπει να περιμένουν αύξηση αφού σύμφωνα με τον Κωστή Χατζηδάκη «η αύξηση των μισθών δεν διατάσσεται, αλλά θα έρθει με τις επενδύσεις και την ανάπτυξη» όπως είπε στα Παραπολιτικά.

Πως θα έρθει η ανάπτυξη; «Από τις επενδύσεις». Και αυτό το λένε αυτοί που είχαν θεσπίσει ακόμα και τον ρατσιστικό υποκατώτατο μισθό και «επενδύσεις» δεν ήρθαν. Στην πραγματικότητα η Ν.Δ. όταν μιλά για «επενδύσεις» εννοεί το Ελληνικό και τις Σκουριές.

Θέλετε εκπαιδευτικούς στα σχολεία; Γιατρούς στα νοσοκομεία; 5:1 απαντά η Ν.Δ.

Αν εφαρμόσετε την αναλογία 5:1 στο Δημόσιο πως θα γίνουν οι προσλήψεις 4.500 εκπαιδευτικών στην ειδική αγωγή που έχουν δρομολογηθεί; Ρώτησε ο Νίκος Φίλης τον Κωστή Χατζηδάκη και δεν έλαβε καμία συγκεκριμένη απάντηση εκτός από το ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης έχει δεσμευθεί.

Πως θα γίνουν οι προσλήψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία; Πως θα γίνουν οι προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών στα νοσοκομεία; Όταν με τις προσλήψεις των 1.500 αστυνομικών που έχει εξαγγείλει ο Κυρ. Μητσοτάκης έχει καλυφθεί το 5:1 και δεν μπορούν να προσλάβουν κανέναν άλλο.

Με μόνη δέσμευση της Ν.Δ. ότι θα μειώσει τους φόρους στις επιχειρήσεις ούτε παιδεία, ούτε υγεία, ούτε κοινωνικό κράτος μπορεί να υπάρξει ούτε όμως και αυξήσεις στους μισθούς με αοριστολογίες περί «επενδύσεων».

Δεν ερχόμαστε να περικόψουμε τίποτα προσπάθησε να καθησυχάσει ο Θ. Καράγολου στο Ελευθερία online. Ποιος τους πιστεύει;

Κατ. Μπρέγιαννη

 

 

Διαβάστε επίσης:

Μερόπη Τζούφη: Η ΝΔ κρύβει τις προθέσεις της για τις προσλήψεις εκπαιδευτικών

 

 

 

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Το μίσος τούς τραβάει στον πάτο

Αν η Ν.Δ. δεν είχε επενδύσει, ως αντιπολίτευση, τόσο μίσος στο προσφυγικό, αν δεν είχε αγκαλιάσει όλα τα έξαλλα ακροδεξιά στοιχεία, αν δεν είχε βγει στα κεραμίδια για τα ξέφραγα αμπέλια, δεν θα είχε προσαράξει τόσο δραματικά στο προσφυγικό.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις